UPDATE: Reacția Glovo / Grevă în parcarea VIVO Cluj! Curierii Glovo protestează din nou - VIDEO

UPDATE

Reprezentanții Glovo transmit că, deși există o mică scădere a câștigurilor, de aproape 40 bani, sistemul a fost eficientizat astfel încât curierii să poată face mai multe comenzi.

La fel ca în cazul precedentului protest din Cluj al anumitor curieri parteneri, Glovo precizează că veniturile orare ale curierilor nu au fost afectate.

Pentru a înțelege mai bine cum se calculează câștigurile acestora, prezentăm mai jos formula de calcul folosită până pe data de 8 iunie și formula folosită incepând cu 8  iunie, atunci când a fost introdus un nou sistem de plată. Aceste calcule nu includ bonusurile de lucrul în condiții meteo nefavorabile sau cele de performanță săptămânală.

Până pe 8 iunie: 4 Lei (pornirea) + 1.2 Leu (pe km) x 6.5 km (cât parcurge un curier în Cluj în medie pe comandă) x 1.1 (valoarea medie a bonusului). Rezultă un câștig mediu pe comandă de 12.98 Lei/comandă 

După 8 iunie: 2.5 Lei (pornirea) + 1 Leu (pe km) x 6.5 km (cat parcurge un curier în Cluj în medie pe comandă) x 1.4 (valoarea medie a bonusului). Rezultă un câștig mediu pe comandă de 12.6 Lei.

Așadar, câștigurile prezentate în articol, minim 5 Lei și maxim 10 Lei pe comandă, nu sunt conforme cu realitatea. 

Deși este o mică scădere de la 12.98 Lei la 12.6 Lei cu noua structură, am optimizat sistemul pentru a-i ajuta să își crească eficiența. Comenzile sunt alocate diferit, iar eficiența lor a crescut, reușind să facă într-o oră aproximativ 1.7 comenzi, ceea ce înseamnă că aceștia pot câștiga până la 22 Lei / oră, neincluzând potențialele bacșișuri de la client.

Mai mult, începând cu 15 iunie, curierii vor beneficia de un nou instrument de bonusare despre care vom oferi mai multe detalii la începutul săptămânii viitoare”, transmit cei de Glovo.

------------------------

Curierii Glovo protestează din nou, dar de această dată în parcarea centrului comercial Vivo Cluj.

Curierii Glovo au protestat și acum două luni, fiind nemulțumiți că firma a scăzut bonusul pe care îl plătește de la 1,5 lei pe kilometru din valoarea comenzii, la 1,1lei / km.

Problema a rămas nerezolvată. ”Am dori să măriți bonusul pe kilometru! Având în vedere situația aceasta, riscul la care ne supunem zi de zi, fiecare dintre noi, cu acest coronavirus, cred că am merita măcar un bonus mai decent, având în vedere că aproape fiecare dintre noi respectăm 100% din regulile impuse și ne conformăm astfel încât fiecare client să primească ceea ce a comandat, în timpul cel mai scurt și cu cea mai mare seriozitate! Doar gândiți-vă câți oameni își riscă sănătatea sau chiar viața pentru ca clienții să fie mulțumiți și în siguranță! Consider că toți ne putem înțelege și putem cădea la un comun acord având în vedere situația în care suntem. Chiar nu cred că cerem absolutul, cerem doar un bonus mai decent, care să ne favorizeze și pe noi în plină pandemie!”, a relatat un curier.

Curierii Glovo cred că ar trebui să fie plătiți cu 1,8 lei pe kilometru din valoarea comenzii, având în vedere riscurile pe care și el asumă. 

Li se pare ca nu au așa multe comenzi acum, în zilele astea de criză, și vor să își bată joc de noi să mergem cu comandă aproape gratis”, a mai spus curierul.

Un curier Glovo parcurge pe zi, la Cluj-Napoca, circa 30 de km și apucă să facă circa 10 curse, adică un câștig de minim 5 lei și maxim 10 lei pe cursă. 

Comentarii Facebook