Greșelile pe care le-au făcut milioane de români care s-au autorecenzat


Dintre cele 11 milioane de chestionare, completate online în etapa de auto-recenzare, aproximativ 2 milioane au fost invalidate. Mulţi dintre români s-au recenzat de două ori, la adresa de domiciliu, dar și la cea de reședință.

Au apărut astfel de situații în care cei plecaţi în străinătate de mai mult de un an, cei veniţi în judeţ de mai mult de un an şi cei care s-au mutat în jurul unui județ, s-au trecut rezidenţi tot în municipiu, pentru a-i putea înscrie pe copii la grădiniţă sau şcoală în oraş.

Cei care au completat chestionarul online şi vor să verifice dacă aceasta a fost înregistrat trebuie să intre pe site-ul recensamantromania.ro, acolo unde s-au şi autorecenzat. La secţiunea "Verificarea autorecenzării după 7 zile" trebuie să introducă CNP-ul. Dacă chestionarul a fost completat corect vor primi o dovadă de autorecenzare. Dacă acesta nu a fost validat, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării.

Deși au primit un mail de mulţumire pentru participare, cei care au completat greșit chestionarul vor trebui să aştepte recenzorul acasă. 

Comentarii Facebook