Femeie din Cluj, condamnată pentru că a scos aproape 200.000 lei de pe cardul soacrei. Soacra, îngăduitoare cu infractoarea


O femeie din Cluj-Napoca a fost condamnată la 1 an, 9 luni și 10 zile închisoare cu suspendare pentru că a scos 177.000 lei de pe cardul soacrei. Este vorba despre trei infracțiuni: efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. 

Toate acestea înseamnă scoaterea de la bancomat a 177.000 lei cu cardul soacrei și falsificarea unor chitanțe de la bancomat. La anchetă, soacra a spus că nu o bănuiește pe noră, iar la proces a spus că nu dorește ca aceasta să meargă la închisoare, dar își vrea banii înapoi, scrie Clujust.ro.

Potrivit rechizitoriului, în fapt s-a reţinut în esenţă că inculpata:

  • în perioada septembrie 2019-iulie 2020, prin folosirea frauduloasă a cardului bancar emis pe numele persoanei vătămate K.M. cu nr. 4140 **** **** 1555, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a retras cu 40 de ocazii diferite, sume de bani de la ATM, cauzând un prejudiciu de 177.000 lei.
  • în perioada septembrie 2019-iulie 2020 a falsificat 6 chitanțe eliberate de ATM prin fotocopiere şi înlăturarea datei efectuării operaţiunii şi care ulterior le-a predat persoanei vătămate K.M. pentru a ascunde efectuarea de retrageri de numerar în mod fraudulos.”

Fiind întrebată unde păstra cardul bancar și cine avea acces la el, persoana vătămată K.M. a declarat că îl ținea la ea în cameră, sub cheie și că nu avea nimeni acces la el, fără acordul său. Aceasta a menționat că singura persoană căreia i-a încredințat cardul bancar BT este nora sa, K.A., dar nu o bănuiește pe aceasta de comiterea faptei și nici pe fiul ei. 

Testul poliograf a dat-o de gol, iar imaginile au pus-o în fața faptului împlinit

Prin raportul de constatare criminalistică nr. 357566 din data de 05.10.2020 Serviciul Criminalistic al IPJ Cluj a comunicat faptul că în urma testării inculpatei K.A. cu aparatul poligraf, s-a constatat faptul că răspunsurile acesteia la întrebările esențiale cauzei (dacă a folosit cardul bancar al soacrei sale fără acordul acesteia; dacă a retras bani folosind acel card fără a-i spune soacrei sale acest fapt_ daca scos peste 5.000 de lei în data de 28.07.2020 de la ATM și dacă știe cine a retras în mod fraudulos bani utilizând fără drept cardul soacrei sale) au produs unele modificări psihofiziologice, care ar putea fi asociate comportamentului simulat”, notează sursa citată. 

Fiind audiată în calitate de suspect la data de 21.09.2020, inculpata K.A. nu a recunoscut faptele reținute în sarcina sa. Aceasta a precizat ca a retras sume de bani de la bancomate, utilizând cardul bancar al soacrei sale, K.M., pe care aceasta din urmă i l-a încredințat. 

Cu privire la circumstanţele personale ale inculpatei instanţa constată că inculpata nu are antecedente penale, a depus eforturi pentru înlăturarea prejudiciului şi are susţinerea familiei, respectiv părţii civile, soacra sa care a precizat că nu doreşte ca nora sa să meargă la închisoare deoarece au o relaţie bună, dorind doar doar recuperarea prejudiciului. Femeia va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Cluj Napoca sau a Asociaţiei Filantropice Medical Creştine  pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

FOTO: Imagine cu caracter ilustrativ.

Comentarii Facebook