Greenpeace lupta contra poluarii la Cluj de Ziua Mondiala fara Masini

Actiunile Greenpeace de sensibilizare a publicului cu ocazia Zilei Mondiale fara Masini, marcata miercuri, se desfasoara in Cluj, Bucuresti, Bacau si Iasi.

 

La Cluj, in parcul din spatele Teatrului National, de la ora 10.00, va avea loc o actiune prin care "activistii si voluntarii Greenpeace vor atrage atentia pietonilor si soferilor asupra impactului negativ pe care transportul auto il are asupra mediului", potrivit unui comunicat al organizatiei.

 

Potrivit ecologistilor, in Europa transportul detine o cota de aproximativ 30% din totalul emisiilor de CO2 si 60% din consumul de combustibil petrolier.

 

"Greenpeace urmareste reducerea emisiilor de CO2, iar pentru aceasta sustine folosirea cu precadere a mijloacelor de transport in comun si renuntarea la masinile cu consum mare, precum cele din categoria SUV, in favoarea celor de capacitate mica, mult mai potrivite pentru traficul urban. Odata cu scaderea emisiilor de CO2, aceste modificari de comportament in randul populatiei vor contribui simtitor la fluentizarea traficului in orase, iar oamenii vor economisi deopotriva timp si bani", sustin reprezentantii Greenpeace.

 

Astfel de actiuni vor fi organizata si in Iasi, Bacau si Bucuresti.

Comentarii Facebook