Grasimi pe care le putem consuma

 

Printre grasimile nesanatoase, exista si o serie de grasimi pe care le putem consuma fara nicio problema si care se gasesc in nuci, alune sau carnea de pui.

Grasimile mononesaturate

Acestea se gasesc in alimentele precum nuci, alune, avocado, ulei de masline, ulei de canola si carne de pui. Grasimile mononesaturate reduc nivelul colesterolului si, astfel, scad riscul dezvoltarii bolilor de inima. Iar un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Medicilor din SUA, a aratat ca inlocuirea dietei bogate in carbohidrati cu una bogata in grasimi mononesaturate poate reduce atat nivelul colesterolului si al bolilor de inima cat si al tensiunii arteriale.

Grasimile polinesaturate

Acestea se gasesc in pestii grasi precum somon si macrou si in uleiul de soia. si aceste grasimi reduc nivelul colesterolului si scad riscul dezvoltarii bolilor de inima. Una dintre grasimile din aceasta categorie este omega 3, care se gaseste in peste, nu trebuie confundata cu omega 6 care  se gaseste in carne si ulei de masline. Grasimile care pot fi consumate cu moderatie intr-o alimentatie sanatoasa, informeaza sfatulparintilor.ro

Grasimi saturate

Se gasesc in carne si in produsele lactate precum cascaval, unt si lapte. in ultimii 10 ani am fost sfatuiti sa mancam cat mai putine grasimi saturate pentru ca ridica nivelul colesterolului rau si, astfel, creste riscul unui atac de cord. insa, cercetatorii au inceput sa-si schimbe parerile. in mai multe studii publicate in 2010 in Jurnalul American de nutritie, oamenii de stiinta n-au putut sa stabileasca o legatura directa intre consumul de grasime saturata si bolile de inima. Ba chiar unii dintre cercetatori ii sfatuiesc pe oameni ca un  mix de grasimi ii ajuta sa evite carbohidratii rafinati.  Asigurati-va ca majoritatea grasimilor din alimentatie sunt nesaturate.

Comentarii Facebook