Grădină senzorială pentru copiii cu autism, deschisă la Cluj



Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, Asociația Autism Transilvania a inaugurat, miercuri, 2 aprilie, prima grădină senzorială, destinată copiilor care suferă de autism.

Lucrările au început din primăvara anului trecut, iar copiii au acum un spațiu de stimulare senzorială, securizat și familiar, în curtea centrului, iar acum cu ajutorul stimulilor vizuali, auditivi, olfactivi și tactili, copiii au parte aici de o experiență inedită de învățare.

De asemenea, grădina include o zonă de picnic, o groapă cu nisip, spațiu pentru joacă și cățărare, o zonă cu plante, pomi fructiferi, viță de vie și legume.

„Privind retrospectiv, putem spune că ultimul an a adus finalizarea unor proiecte importante pentru asociație și mai ales pentru beneficiarii acesteia, copii care suferă de tulburări din spectrul autist. Lucrăm deja la noi proiecte și căutăm mereu parteneri pentru a putea crește numărul de beneficiari și pentru a le putea oferi serviciile terapeutice care le sunt atât de necesare”, a declarat Nicoleta Niste, directorul executiv al Asociației Autism Transilvania.

Grădina senzorială vine ca o completare a centrului de zi al asociației, care a fost amenajat și dotat complet în urma unui proiect în valoare de aproximativ 360.000 lei finanțat anul trecut de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vărstnice.

În urma dotării centrului, au acces la serviciile AAT peste 70 de copii cu autism, iar aria de intervenție a fost specializată.

Comentarii Facebook