Sambata 28 Ianuarie

GIB Cluj trimite aproximativ 3000 de cărţi în Basarabia

 

Circa 3000 de cărţi în limba română vor ajunge în Basarabia pentru dotarea bibliotecilor din această zonă. Cărţile au fost strânse în cadrul campaniei ”Fii ambasador al culturii, donează o carte peste Prut!”, iniţiată de Grupul de Iniţiativă Basarabeană Cluj.

 

Organizaţia care reuneşte studenţii basarabeni din centrul universitar Cluj-Napoca vor distribui cărțile la Biblioteca Gimnaziului ”Paul Mihail” din Cornova, Ungheni, la Casa Limbii Române din Căuşeni şi la şcolile din oraşele Soroca, Cimişlia şi Drochia. 

 

Cărţile au fost donate de cetăţenii inimoşi care au dorit să îşi aducă aportul la dotarea bibliotecilor de peste Prut, care deservesc foarte mulţi tineri şi în special copii. Această acţiune reprezintă o tradiţie pentru organizaţia noastră, fiind deja la a II-a ediţie, şi astfel, dorim să contribuim la sprijinirea procesului de educaţie şi de consolidare a culturii româneşti, prin suplimentarea cărţilor în limba română existente în bibliotecile din Republica Moldova, al căror efectiv este la ora actuală sub 30%. Cu aceastã ocazie, dorim sã le mulţumim tuturor cetăţenilor care au răspuns pozitiv la aceastã iniţiativă şi au fãcut un gest de solidaritate, donând cărţile de care nu mai aveau nevoie. Astăzi, 8 noiembrie, cărţile vor fi duse acasă în Republica Moldova, urmând ca mâine, 9 noiembrie, să fie distribuite către instituţiile şcolare.

Comentarii Facebook