Gest disperat! Un clujean s-a sinucis chiar înainte de Crăciun, lovit de depresia de sărbători


Un bărbat de 78 de ani a fost găsit spânzurat într-un apartament din cartierul Gheorgheni, chiar înainte de Crăciun.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că, în interiorul unui imobil situat în cartierul Gheorgheni a fost găsită o persoană decedată. Echipa de cercetare deplasată la fața locului a identificat un bărbat în vârstă de 78 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, echipajul medical constatând decesul acestuia.

Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că decesul bărbatului ar fi survenit în urma spânzurării, nefiind evidențiate alte urme vizibile de violență. Cadavrul acestuia a fost transportat la IML Cluj, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Sunt continuate cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc evenimentul”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Cluj.

Ce este depresia de sărbători, mai ales cea de Crăciun

Sărbătoarea Crăciunului este acel moment în care familia se adună și se oferă cadouri. Sunt încă unii mai puțin norocoși, care nu au acest suport, și care ajung să ”rumineze”, adică adâncesc gândurile şi sentimentele negative, de însingurare şi izolare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a revizuit recent prognozele sale, apreciind că depresia, ca incidenţă, va trece, în curând, pe locul al doilea, imediat după bolile cardiovasculare şi depăşind frecvenţa cancerului, arată gravitatea acestei suferinţe. 

Depresia de Holiday este întâlnită mai ales la cei singuri, lipsiți de prieteni sau de persoane apropiate.

Ele gândesc că, în timp ce toţi ceilalţi oameni au parte de un cămin cald, alături de persoanele cele mai dragi, adunându-se în jurul bradului împododit magic şi luminat mirific, oferindu-şi unii altora daruri, dintre care cel mai de preţ este darul prezenţei fizice şi căldura sufletească, ele sunt uitate şi izolate, singure şi disperate. Astfel, intră în vâltoarea unei periculoase furtuni sufleteşti, din care se iese cu multă dificultate şi cu efecte dramatice, manifestate atât asupra sufletului, dar şi la nivel fizic sau somatic. Am putea spune că intră în însăşi inima depresiei, fără să o dorească, fără să o cunoască prea bine şi fără să dispună de mijloace de salvare eficientă.

Comentarii Facebook