Garda de Mediu Cluj a făcut două controale la Tarnița până la SCANDALUL de acum. Instituția DOARME pe bani publici


Două controale a făcut Garda Națională de Mediu, Comisariatul Judetean Cluj, la Tarnița, în perioada 2015 - 2018, atrage atenția deputatul Horia Nasra.

Cele două controale ”pentru identificarea evacuărilor de ape uzate fecaloid-menajer” au fost în 2015 și în 2018. După începerea scandalului Tarnița, inspectorii Gărzii de Mediu Cluj s-au pus pe treabă și au făcut trei verificări, după ce au fost trași de mânecă de echipa de la Prefectura Cluj.

În 2019, după începerea scandalului din zona Tarniţa şi după ce prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș şi subprefectul, Ioan Alin Danci, s-au mobilizat şi au organizat ședințe de lucru care au avut ca temă evaluarea și rezolvarea problemelor de legalitate privind navigația pe lacurile de acumulare și cursurile de apă din zona montană a județului Cluj, Garda de Mediu a făcut trei controale”, a mai spus Nasra.

Ministerul Mediului recunoaște că Garda de Mediu nu a semnat un protocol cu Autoritatea Navală Română - Oficiul de Căpitanie Dej, care supraveghează și controlează căile navigabile interioare ale României, adică admite că vorbim despre un caz grav de indolență cu iz de încălcare a legii, având în vedere că Garda de Mediu trebuie să își asigure toate condițiile pentru a putea face verificări de mediu oriunde și oricând.

r8659A-page-001.jpgr8659A-page-002.jpg

O anchetă Știri de Cluj precizează: Calitatea apei din lacul Tarnița s-a înrăutățit brusc anul trecut, în 2018, apa devenind MODERATĂ, deși cu un an înainte calitatea era BUNĂ.  Astfel, clasa de calitate a apei din Tarnita a fost timp de patru ani, in perioada 2014-2017 BUNĂ, iar in 2018 a pierdut o clasa si a devenit MODERATĂ. Urmatoarea clasa la care se va ajunge, fara indoiala, daca autoritatile nu iau masuri urgente este calitate SLABĂ. Aceasta degradare a calitatii apei, s-a produs pe fondul cresterii unor indicatori care sunt influentati de cantitatea de materii organice (cel mai probabil pentru că a crescut cantitatea de dejectii din lac).

Revoltător! Clujenii BEAU cea mai proastă apă din ultimii cinci ani. Autoritățile se spală pe mâini din cauza șmecherilor cu vile și bărci de la Tarnița
Proprietarii de potoane și ambarcațiuni, pe care le dau în chirie, spun că ei nu au nicio vină și că lupta ecologiștilor vine din invidie pe succesul lor. 

Mesajul HALUCINANT al cetățeanului arab cu ponton la Tarnița: ”Tot săraci rămâneți, tot rupți în cur, tot rupeți bările prin autobuze”

Comentarii Facebook