Furtuna de la Cluj a RAS un versant de pădure - FOTO

 

Mai multe zone din județul Cluj aufost afectate de furtuna de duminică.

 

Luni, 4 septembrie 2017, prefectul judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, s-a deplasat în zonele grav afectate de furtuna care s-a abătut în după-amiaza zilei de duminică, 3 septembrie a.c., asupra mai multor localităţi din judeţul Cluj. Au fost vizitate municipiile Dej şi Gherla, precum şi comunele Căşeiu, Câţcău, Chiuieşti şi Vad. 

 

Din cauza vântului puternic au fost afectate parţial sau total acoperişuri de case, în special în localitățile Căşeiu şi Chiuieşti, acoperişurile unor lăcaşe de cult, ale unor cămine culturale şi ale unor blocuri de locuințe din municipiul Dej. De asemenea, vântul puternic şi ploaia în rafale au distrus reţeaua electrică în mai multe sate din comunele Căşeiu şi Chiuieşti, iar sute de copaci au fost smulşi sau culcaţi la pământ. Arborii de pe circa trei hectare de pădure de brazi din localitatea Sălătruc (comuna Căşeiu) au fost doborâţi de vânt.

 

 

 

Prefectul Cherecheş a discutat cu primarii localităţilor respective despre evaluarea pagubelor care se află în curs de centralizare de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a asigurat ca nicio cale de comunicaţie (drumuri comunale) să nu fie blocată pentru ca autovehiculele să aibă acces în caz de urgenţă.

 

 

În cursul acestei săptămâni, în cadrul unei Şedinţe a Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă vor fi prezentate rezultatele respectivei evaluări și măsurile ce urmează a fi luate.

Comentarii Facebook