Furt de componente la Fabrica Nokia, de la Jucu

Doi tineri care au sustras in repetate randuri componente de telefoane mobile de la fabrica Nokia din comuna Jucu au fost retinuti de politisti. In luna august 2009, a fost anihilata o retea care sustragea baterii pentru telefoane mobile.


K. Raul Alin, in varsta de 21 de ani, a fost retinut aseara in jurul orei 18.00, cand s-a facut schimbul de tura. In momentul in care i-au fost scanate bagajele si i s-a facut controlul corporal, angajatii de la firma de securitate de la fabrica Nokia au constatat ca avea asupra sa un card de memorie de 1 Giga, sustras din fabrica. Tanarul lucra la banda, la ansamblarea terminalelor Nokia, iar agentii de securitate de la fabrica aveau informatii ca face parte dintr-o retea, care se ocupa cu sustragerea de componente de telefoane mobile.

Ei au realizat un filaj timp de cateva zile si l-au lasat sa scoata din fabrica diverse componente, ajutat de Vasile Ionut Pop, un alt angajat de la fabrica Nokia. Acestia au reusit sa sustraga carduri de memorie, sisteme bluetoth si hands-free.

"Se bazau pe faptul ca sistemele de scanare nu functionau in permanenta si ei stiau acest lucru, asa ca atunci si scoteau componentele. Aseara am fost sunati de cei de la firma de securitate, care ne-au spus ca au retinut un tanar, care avea asupra lui componente de telefoane mobile. Vom face cercetari pentru a vedea cat de extinsa era reteaua, dar pana acum sunt doar doi tineri", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.

Cei doi tineri sunt cercetati acum pentru furt calificat si de aseara nu mai lucreaza la fabrica de la Nokia.

Sistemul de securitate de la fabrica Nokia de la Jucu a mai fost testat si anul trecut, in luna august, cand mai multi angajati au fost retinuti dupa ce au sustras acumulatoare. Compenentele erau ascunse in pachete de tigari si erau mai apoi vandute catre diverse firme care vand sau repata telefoane mobile.

Comentarii Facebook