Funeriu: Sutele de elevi eliminati de la Bacalaureat nu sunt un motiv de fericire VIDEO


Ministerul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, sambata, la Cluj ca eliminarea de la examenul de Bacalaureat a unui numar dublu de elevi, 600, nu reprezinta un motiv de "fericire".

Funeriu s-a laudat ca schimbarea aparuta se datoreaza faptul ca el este un ministru care nu suporta frauda.

"La examenul de Bacalaureat si-au facut treaba cadrele didactice, si-au facut treaba corectorii, si-a facut treaba Ministerul Educatiei. Nu trebuie sa facem confuzie intre mijloacele pe care le utilizam si scopul in care utilizam aceste mijloace. Eliminarea de la Bacalaureat a 661 de candidati, dublu fata de anul trecut, nu este deloc fericire. Ceea ce este important e ca Romania nu se poate insanatosi decat prin adevar, decat daca sistemul educational furnizeaza an de an oameni care stiu ca rezultatele se obtin prin perseverenta, prin munca, prin onestitate, si ca frauda nu este o solutie. in mandatul meu lucrurile se fac serios, sistematic. Nu sunt un om care sa accepte frauda, nu sunt un om obisnuit cu frauda", a spus Daniel Funeriu.

Ministrul Educatiei a acuzat "comentatorii" angajati de diverse posturi de televiziune "care se lauda in direct si la o ora de varf ca au fraudat Bacul la Fizica".

Daniel Funeriu a participat la festivitatea de absolvire a studentilor de Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca. La eveniment au mai luat parte rectorii universitatilor de medicina din Romania, primarul Sorin Apostu, prefectul Florin Stamatian si mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut.

Comentarii Facebook