Fundita rosie de lumini pe un camin din Hasdeu. Studentii au marcat Ziua Mondiala de lupta impotriva SIDA FOTO si VIDEO


Un sincron de lumini a fost afisat in aceasta seara la ora 20.00 pe caminul 16 din complexul studentesc Hasdeu de catre catre voluntarii din Organizatia Studentilor Medicinisti (OSM), sustinuti de ARAS.

Sincronul a fost o fundita rosie, care reprezinta simbolul international al sensibilizarii cu privire la lupta impotriva HIV/SIDA.

"Sincronul de lumini din aceasta seara face parte din campania noastra organizata cu ocazia Zilei Mondiale de lupta impotriva HIV/SIDA. Fundita rosie care s-a format pe camin reprezinta simbolul luptei impotriva HIV/SIDA. De asemenea le-am impartit studentilor din camin materiale informative si prezervative", a spus Andra Ionescu, unul din organizatorii campaniei.

In cadrul proiectului 3S, adica sanatate sexuala si lupta impotriva SIDA, voluntarii au strans si fonduri de la studentii din caminele din Hasdeu si Observator, iar din banii adunati se vor cumpara cadouri de sarbatori pentru copiii infestati cu HIV din evidenta Spitalului de Boli Infectioase Cluj. Potrivit organizatorilor, din aproape fiecare camera de camin cel putin un student a donat bani pentru campanie. Sumele pe care studentii le-au oferit au fost cuprinse intre 1 leu si 50 de lei.

"Organizam astfel de evenimente pentru ca noi credem cu tarie in campaniile pe care le desfasuram. Ne implicam pentru ca societatea are mare nevoie de astfel de campanii informative" a afirmat Carmen Balog, voluntar OSM.

Joi, 8 decembrie, de la ora 13.00, voluntarii OSM vor forma in Piata Mihai Viteazul o funda umana si vor distribui trecatorilor materiale informative si de protectie. De asemenea acestia vor elibera in aer 50 de baloane.

 

Vasile Ielciu

Comentarii Facebook