Frig aproape ca afară într-o școală din județul Cluj! Profesorul care a semnalat situația ar fi fost amenințat de părinții îngrijorați de închiderea școlii


La Școala Primară Cetatea Veche din Huedin învață 17 copii, repartizați în cinci clase, iar orele se fac simultan. Clădirea este încălzită cu sobe de teracotă, iar focul este făcut de cele două învățătoare care predau aici. Când echipa TVR Cluj a ajuns la școală în data de 5 februarie, temperatura în clădire era cu doar 5 grade mai ridicată decât afară, respectiv de 13 grade.

Profesorul care a sesizat situația spune că părinții elevilor sunt mai îngrijorați de pericolul că școala să poate închide și chiar l-au amenințat pentru că a luat atitudine. 

Conducerea liceului din care aparține școala susține că nu este frig în clase, iar primarul dă asigurări că sunt lemne suficiente pentru foc, iar sobele funcționează.

În urma sesizărilor făcute de profesor, DSP a verificat situația a constatat că temperaturile erau corespunzătoare, însă a dispus să fie creată o procedură care să specifice ora și personalul care face focul în sobe, notează tvrinfo.ro.

Comentarii Facebook