FOTO - Sute de elevi au participat la unul dintre cele mai mari concursuri de robotică din România, organizat la Cluj-Napoca


Sute de elevi, din mai multe orașe ale țării, au construit roboți autonomi și au participat la unul dintre cele mai mari concursuri de robotică din România, organizat la Cluj-Napoca.

Facultatea de Robotică din Cluj-Napoca a găzduit înaintea sărbătorilor de Crăciun una dintre cele mai mari competiții de robotică din România. În acest an, s-au înscis nu mai puțin de 300 de elevi la concurs și și-au demonstrat cunoștințele avansate în domeniul robotocii. 

Tinerii au avut de construit un robot autonom, capabil să îndeplinească anumite sarcini, precum ridicarea unor obiecte. Participanții au beneficiat și de un tur al facultății, iar la sfârșitul meciurilor de calificare, echipele cu cele mai multe meciuri câștigate au mers acasă cu premii. 

concurs roboti 2.jpg

Finala va fi organizată la București, în februarie, iar cele mai bune echipe se vor prezenta la concurs și vor lupta pentru premiul cel mare, notează Antena 3 CNN

Sursa foto: Antena 3 CNN / Turnul Sfatului 

Comentarii Facebook