FOTO - Sens giratoriu desprins din comedii în Dej: „Vă poftim pe la noi, să vedem care cum ne încadrăm pe benzi”


Un sens giratoriu fără... sens, a fost făcut în municipiul Dej cu puțin timp în urmă. Deși rondoul a fost făcut de cel puțin trei luni, marcajele de la vechea intersecție, cele care îi îndrumau pe șoferi înainte să existe un sens giratoriu acolo, nu au fost șterse nici în ziua de astăzi, iar cei care trec prin zonă cu mașina spun că sunt total dezorientați. 

Deși principalul scop al sensului giratoriu este evident să fluidizeze traficul din zona, lucrurile stau exact pe dos. Rondoul este bine amplasat, însă marcajele rutiere ce îl înconjoară fac parte din schema rutieră veche, cea în care nu exista sens giratoriu, ci în zonă era doar o intersecție cu prioritate de dreapta, astfel, combinația generează confuzie printre șoferi

O fotografie cu sensul giratoriu văzut de sus face ravagii pe Facebook, după ce un membru al grupului Info Trafic 24 a publicat imaginea, bulversat de ceea ce vede. 

Șoferii nu s-au abținut de la comentarii

Șoferii care au trecut cel puțin odată pe acolo spun că sunt pur și simplu dezorientați, iar nepăsarea autorităților în legătură cu aceasta problemă ar putea duce la consecințe grave, cum ar fi accidente în masă. 

Artă murală!! Stil neogotic”, „Azi am trecut și eu pe acolo!!! Nu se înțelege nimic!!! Plus niște canale ieșite din asfalt care te dezorientează și mai tare, încercând să le ocolești!!”, „De jos poate au văzut că e bine”, „Intră cine vrea, scapă cine poate!”, „Și copilul meu la 5 anișori putea mai bine... Ferească Dumnezeu de accidente, sau de a trece un Dorel cu carnetul dat de un alt Dorel. Trăiască Doreii!”„Au terminat giratoriul dar se putea pune puțin mai în dreapta. Dacă vine un TIR din sensul opus, eu nu cred că are suficient spațiu pentru a executa manevra de a vira stânga”, „Serios, eu m-am speriat când am ajuns în sens”, „Mi-a dat eroare. Cred că de vede mașina... se oprește motoru”, „Râdeți voi dar vine unul care nu cunoaște zona și acolo îi este sfârșitul...”, „Vă poftim pe la noi, să vedem care cum ne încadrăm pe benzi”, sunt doar câteva dintre comentariile strânse la postarea clujeanului. 

Localnicii spun că situația este așa de trei luni de zile, iar când ploua se agravează: „lângă sens, groapa aia se face fântână arteziană”.

Sursa foto: Info Trafic 24

Comentarii Facebook