Duminica 28 Aprilie

FOTO. Ploile din iunie au colorat Vălul Miresei. Cascada are acum o nuanță mai rar întâlnită


În ultima săptămână județul Cluj s-a aflat sub cod galben și cod portocaliu de averse torențiale. Ploile abundente din iunie au schimbat culoarea tradiționalului „văl” al cascadei Vălul Miresei.

Ploile din iunie colorează Vălul Miresei într-o nuanță mai rar întâlnită”, au transmis cei de la Salvamont Vlădeasa Cluj, lăsând și o imagine cu noua priveliște.

Apa a devenit mult mai tulbure după ploile din ultima perioadă.

cascada.jpeg

Cascada Vălul Miresei se află în apropiere de localitatea Răchițele din județul Cluj. Este o cascadă în două trepte de o frumusețe aparte, fiind cea mai reprezentativă cascadă din Munţii Apuseni.

Superbul obiectiv turistic se află situat pe Valea Stânciului, în aria localității Răchițele din comuna Mărgău, în județul Cluj. Cascada se află la o distantă de 6 km de Răchițele. Din Cluj ai de parcurs aproximativ 68 km până la cascadă, drumul trece prin Huedin, ajungând la Răchițele. Se poate merge cu mașina până aproape de cascadă, drumul fiind asfaltat până la 1 km depărtare de cascadă.

În jurul cascadei se află un masiv perete stâncos. La baza treptei de sus există o marmită (scobitură) adâncă cu diametrul de 10 m, care asigură dispersia apei, astfel semănând cu un voal.

Comentarii Facebook