Vineri 27 Ianuarie

FOTO - O fântână arteziană din Câmpia Turzii, vandalizată cu spumă. Primarul municipiului: „I-am identificat pe cei care au făcut «spume»”


Patru adolescenți din Câmpia Turzii au vărsat șapte flacoane cu detergent și șampon în fântâna arteziană din cartierul Sâncrai, la începutul săptămânii. Primarul din Câmpia Turzii i-a identificat pe cei care au cauzat problema.

În dimineața zilei de marți, 23 august, locuitorii din Sâncrai, Câmpia Turzii, s-au trezit cu fântâna arteziană din cartier plină de spume. Edilul localității, Dorin Lojigan, a făcut cercetări, anunțând ulterior că a găsit făptașii. De vină sunt patru adolescenți, localnici, care au hotărât că ar fi o glumă pe cinste dacă în toiul nopții ar turna șapte flacoane cu detergent și șampon în fântână. 

Cei patru  s-au ales cu o amendă în valoare de 2.000 de lei. 

I-am identificat pe cei care au făcut «spume» în Parcul din Sâncrai În această săptămână, patru adolescenți din Câmpia Turzii au vărsat 7 flacoane cu detergent și șampon în fântâna arteziană din Cartierul Sâncrai. Apoi, dând dovadă de o aroganță maximă, au lăsat flacoanele goale pe coșul de gunoi de lângă parc”, a declarat primarul, Dorin Lojigan. 

Pe baza înregistrărilor video de la fața locului, i-am identificat pe cei 4. Pentru isprava lor teribilistă, dar lipsită de bun simț și grijă față de mediul înconjurător, cei 4 s-au ales cu câte o sancțiune contravențională, în valoare de 2000 de lei, fiecare!”, a mai spus edilul. 

fantana cu spume.jpg

„Părinții ar trebui să se preocupe mai mult de copii”

De multe ori, anturajul sau dorința de a ieși în evidență îi determină, în special pe adolescenți, să facă fapte pe care, ulterior, le-ar putea regreta sau care le-ar putea aduce cercetări sau condamnări penale. Pentru a evita acest lucru, părinții ar trebui să se preocupe mai mult de copii, iar prin «a ne preocupa» nu ne referim la ultimul model de smartphone, ci la o educație bazată pe încredere și respect reciproc”, a continuat acesta, trăgând un semnal de alarmă.

Instalați-vă aplicații de telefon pentru controlul parental, faceți tot posibilul să cunoașteți anturajul copiilor voștri, nu îi lăsați în grija străinilor și discutați în mod permanent cu ei.  Să prevenim, pentru a nu avea ce combate!”, a mai transmis primarul municipiului Câmpia Turzii. 

Sursa foto: Facebook - Vascan Catalin Adrian

Comentarii Facebook