FOTO. Există printre oameni „ființe fără suflet”! O clujeancă a găsit un cățel îngropat de viu, stăpânul i-a confirmat: „Chiar eu l-am îngropat”


O clujeancă a relatat o poveste cutremurătoare. Un bărbat din Cluj și-a îngropat cățelul de viu, patrupedul însă e un luptător și a reușit sa iasă din groapă singur. Tânăra a aflat cele întâmplate chiar de la proprietar, cățelul avea cip, iar în momentul în care stăpânul a fost contactat răspunsul lui a fost următorul: „Eu nu am caine, câinele meu a murit, chiar eu l-am îngropat”.

El este Jamie, cățelul îngropat de viu.  Jamie are cip, iar în momentul în care stăpânul a fost contactat răspunsul lui a fost următorul: „Eu nu am caine, câinele meu a murit, chiar eu l-am îngropat”.  Nici nu vreau sa îmi imaginez ce suflet poți avea ca să îngropi un câine de viu, că îmi vine greu sa cred ca nu și-a dat seama ca încă trăiește. Poliția animalelor a preluat cazul bipedului și sperăm ca el va plăti, dar în momentul respectiv povestea este despre Jamie, care e un luptător și care a reușit sa iasă din groapa singur, dar care acum are nevoie de ajutorul nostru.  

Jamie este într-o stare deplorabilă în momentul de fata și cu toate acestea e un cățel afectuos și blând. Noi promitem sa îl punem pe picioare și să ne asigurăm ca viața lui de acum încolo va fi cel puțin la fel de bună ca într-un film cu happy end. Pentru asta, am avea nevoie și de ajutorul vostru. Dacă cineva poate și dorește sa ajute financiar, o puteți face prin revolut și bt pay : 0740706677

Mai mult decât atât, am dori ca printre voi sa mai găsim oameni faini care ar fi dispuși să ajute și cu foster. Pentru Jamie avem fosterul perfect, dar din păcate nu e doar Jamie cățelul pe care îl ajutam în momentul de fata. Cum nu suntem o asociație, ci doar niște oameni care doresc sa ajute, avem nevoie la rândul nostru de ajutor din partea voastră. Cu cât mai mulți oameni implicați, cu atât mai mulți căței salvați. 

PS: pentru cei care vor sa fie la curent cu evoluția lui Jamie, voi continua sa postez poze și update-uri în comentariile acestei postări. Dacă cineva vrea detalii suplimentare sau dorește sa se implice în ceea ce facem noi, aștept cu drag mesajul vostru.”, a transmis Dana în grupul de Facebook Protecția Animalelor Cluj. 

Cruzimea față de animale, pedepsită cu ani de închisoare din anul 2022

În anul 2022, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede majorarea limitelor pedepselor şi amenzilor contravenţionale în cazul acţiunilor de cruzime faţă de animale.

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 484 din 16 mai 2022 a fost publicată Legea nr. 138/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.

Prezenta lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004, în sensul majorării limitelor speciale ale pedepselor şi ale amenzilor contravenţionale prevăzute în actul normativ de bază.

Animalul aflat într-o situaţie de pericol este considerat animalul care a fost rănit, schingiuit sau supus zoofiliei, precum şi animalul care nu beneficiază de hrană şi apă în cantităţi suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale. Se prevede că în situația în care un animal se afla într-o situație de pericol, așa cum este definită prin prezenta lege, poliţiştii din cadrul Poliţiei Române emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau încredinţarea lui unei asociaţii sau fundaţii de protecţia animalelor care are contract de prestări de servicii medicale veterinare cu un cabinet veterinar înregistrat conform legii.

În ceea ce privește limitele de pedeapsă:

– pentru infracțiunile de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept și organizarea de lupte între animale sau cu animale limitele de pedeapsă cresc de la 3 luni-1 an la 2-7 ani;

– pentru infracțiunile de zoofilie și schingiure a animalelor se prevede pedeapsa de 2-7 ani;

– pentru infracțiunile de folosire a animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare, folosire a armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora; practicare a tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive și rănire cu intenţie a animalelor, limitele de pedeapsă cresc de la la 3 luni-1 an la 1-5 ani;

– pentru infracțiunea de realizare a intervenţiilor chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor limitele de pedeapsă se majorează de la 3 luni-1 an la 6 luni-3 ani.

– pentru infracțiunea de folosire a de animalelor vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, limitele de pedeapsă se majorează de la 3 luni-1 an la 6 luni-3 ani și se adaugă condiția ca aceste acțiuni sa le fi creat suferinţă.

Se mai adaugă o faptă care reprezintă infracțiune și se pedepsește cu pedeapsa de la 3 luni la 1 an/amendă, și anume despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare.

Comentarii Facebook