FOTO - Comercianții care nu afișează corect prețul pentru anvelopele vândute online, riscă o amendă de până la 4.000 de lei


Obligațiile care trebuie respectate privind etichetarea pneurilor au fost introduse acum un an și jumătate. Însă, țara noastră nu avea asigurat și un regim de sancțiuni pentru cei care încalcă prevederile regulamentului. 

Astfel, Guvernul a adoptat marţi o hotărâre de Guvern în care sunt stabilite amenzile aplicabile celor care nu respectă aceste reguli. De asemenea, în Regulamentul nr. 740/2020 privind etichetarea pneurilor s-au adus și noi modificări, în luna mai din 2021. 

Hotărârea stabilește autoritățile responsabile pentru verificarea corectitudinii informațiilor incluse pe etichetă de furnizorii de pneuri și instituie regimul sancționator în cazul nerespectării prevederilor de către furnizorii și distribuitorii de pneuri, de vehicule și de către furnizorii serviciilor de stocare.

anvelope etichete bun.png

Ministrul Economiei: „Se dorește promovarea unor anvelope sigure”

Măsura are în vedere creșterea siguranței, a protecției sănătății, a eficienței economice și de mediu în transportul rutier prin promovarea unor anvelope sigure, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și cu niveluri de zgomot reduse.

Este sezonul în care șoferii, dar și operatorii economici de transport sau care includ în activitatea lor operațiuni de transport, își pregătesc autoturismele pentru sezonul de iarnă, astfel, Ministerul Economiei împreună cu Registrul Auto Român se asigură că utilizatorii finali fac o alegere în cunoștință de cauză atunci când achiziționează anvelope”, a transmis ministrul Florin Spătaru, într-un comunicat al Ministerului Economiei. 

Această Hotărâre de Guvern are ca scop creșterea siguranței, a protecției sănătății, a eficienței economice și de mediu în transportul rutier prin promovarea unor anvelope sigure, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și cu niveluri de zgomot reduse. Totodată, prin aprobarea acestui act normativ, România își armonizează legislația cu Regulamentele UE în vigoare”, a mai transmis Florin Spătaru. 


Comentarii Facebook