Miercuri 24 Aprilie

FOTO. Capcană pentru păsări răpitoare, găsită în apropiere de Cluj-Napoca: „Se încadrează la cruzime împotriva animalelor”


Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului Cluj a fost informată recent despre prezența unei capcane pentru păsări răpitoare situată în apropiere de Cluj-Napoca. Ajunși la fața locului, voluntarii au găsit 5 exemplare de coțofene deja capturate, care se agitau foarte tare în căutarea unui loc prin care să iasă. 

Recent am fost informați despre prezența unei capcane pentru păsări răpitoare în apropiere de Cluj-Napoca. Pe teren am constatat ca în aceasta erau capturate deja 5 exemplare de gaita (sarca), care se agitau foarte tare în căutarea unui loc prin care sa iasă. 

Acest tip de dispozitiv este folosit în general pentru îndepărtarea (capturare, urmată probabil de ucidere într-un mod la alegere) unor specii considerate invazive, precum cele din familia ciorilor, însă utilizarea lor trebuie sa respecte niște condiții stricte, conform unor norme deja de 10 ani, nefiind foarte clar dacă nu sunt total interzise de ceva timp. 

Cu toate că per ansamblu exista cota de recoltă pentru speciile denumite dăunători, exista vânători care prefera metode asimilate drept braconaj și mai mult, se încadrează și la cruzime împotriva animalelor. Polițiștii Serviciului Arme, ESP au fost sesizați și se desfășoară o ancheta în momentul de față. Le mulțumim lor, precum și postului local de poliție!”, anunță Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB. 

Comentarii Facebook