Marti 26 Septembrie

Apariție inedită pe Lacul Chios din Cluj-Napoca. Revine de trei ani la Cluj și este un exemplar rar - VIDEO


Apariție inedită pe Lacul Chios din Parcul Central, din Cluj-Napoca.

De câteva zile, alături de rațe și porumbei a apărut și o gâscă specia.......canadiană. Ornitologii spun că prezența acesteia în România este una rară, iar cele mai mari șanse sunt ca aceasta să fi scăpat din captivitate. Totuși, exemplarul vine la Cluj pentru al treilea an.

Gâsca din Canada este o specie de păsări migratoare din familia Anatidae. Acestea sunt originare din America de Nord și se găsesc pe tot teritoriul Canadei și al Statelor Unite ale Americii.

Acestea sunt recunoscute pentru dimensiunea să mare și pentru modelul său distinctiv de pene. Aceasta are o culoare de baza maro-gri si o pata alba pe gatul sau negru. Masculii și femelele sunt asemănătoare in aspect, cu excepția dimensiunii, deoarece masculii sunt mai mari.

Această specie este migratoare și se deplasează în grupuri mari în timpul iernii și primăverii, ajungand pană în zona temperată a Americii de Nord. În timpul verii, acestea se întorc la nord, unde își petrec sezonul de reproducere.

Gâsca din Canada este o pasăre omnivoră și se hrănește cu o varietate de plante și animale, inclusiv ierburi, frunze, rădăcini, semințe, insecte și crustacee.

Din cauza cazurilor de vânătoare excesivă și de distrugere a habitatelor, gâsca de origine canadiană a fost considerată o specie vulnerabilă în trecut. Cu toate acestea, datorită eforturilor de conservare și protejare, populația acestora a crescut și a fost scoasă de pe lista speciilor vulnerabile.

Comentarii Facebook