Sambata 26 Octombrie

FOTO - Ambasadorul Israelului a participat la comemorarea celor 18.000 de evrei deportați din Cluj în lagărele naziste, în al Doilea Război Mondial


Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a participat marți, 7 iunie, la comemorarea celor 18.000 de evrei care au fost deportați din  Cluj în lagărele de concentrare naziste. 

Înainte de a fi deportați în lagărele de exterminare și muncă silnică, cei 18.000 de evrei au fost adunați în ghetoul de la fabrica de cărămizi din Cluj. În cursul zilei de marți, 7 iunie, a avut loc un eveniment comemorativ în municipiul Cluj-Napoca, la care a participat și ambasadorul Israelului în România. 

E.S. David Saranga a participat ieri la comemorarea celor 18.000 evrei adunați în ghetoul de la fabrica de cărămizi din Cluj și deportați în lagărele de exterminare de la Auschwitz. Evenimentul comemorativ a avut loc la Templul Memorial al Deportaților Evrei, recent reabilitat”, a transmis Ambasada Israelului în România, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook. 

Ambasadorul a amintit și de efortul remarcabil depus de comunitatea din Cluj în crearea unui „templu modern”, referindu-se la lucrările de reabilitare a Sinagogii din municipiu. 

În ultimii trei ani domnul Ambasador a urmărit lucrările de reabilitare desfășurate la Sinagoga Neologă din Cluj, admirând efortul remarcabil al comunității în crearea unui templu modern”, au adăugat reprezentanții Ambasadei Israelului în România. 


Comentarii Facebook