Fostul șef al Poliției Cluj, Mircea Rus, trimis în judecată pentru abuz în serviciu


Mircea Ion Rus, fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, a fost trimis în judecată, pentru abuz în serviciu, a transmis, joi, Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Procurorii din cadrul DNA Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mircea Ion Rus, comisar șef de poliție, la data faptei șef al IPJ Cluj. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj.

La data de 28 iulie 2018, inculpatul Rus Mircea Ion, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi făcut presiuni asupra a trei agenți de poliție din subordine, pentru ca aceștia să nu sancționeze contravențional un conducător auto pentru depășirea limitei legale de viteză și efectuarea unei depășiri pe linia continuă.

Deoarece agenții de poliție nu au cedat la presiunile șefului lor și au procedat la sancționarea conducătorului auto, inculpatul Rus Mircea Ion ar fi dispus declanșarea unor verificări de către lucrătorii Biroului Control Intern asupra celor trei polițiști", potrivit rechizitoriului DNA.

Mircea Rus a fost eliberat din funcţia de şef al IPJ Cluj la data de 2 septembrie 2022 şi a fost cercetat disciplinar după ce şi-a pus iubita în funcţia de şef al Secţiei 3 de Poliţie. 

Citește și: Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj, ar fi fost reținut de DNA. Procurorii l-au anunțat că este suspect de abuz în serviciu

Comentarii Facebook