Fost purtător de cuvânt al IPJ Cluj, batjocorit de șefi. Le-a cerut să poarte uniforma la ocazii speciale: „Au hotărât după 1 an și 5 luni că nu aprobă”


Modul în care s-a comportat conducerea IPJ Cluj cu un fost polițist, care le-a fost purtător de cuvânt, este greu de înțeles pentru oamenii din afara „sistemului”. Traian Morar a ieșit la pensie cu o carieră militară de 30 de ani în spate. La plecare, însă, mai voia un singur lucru, permis de lege de altfel, să-i aprobe conducerea IPJ Cluj solicitarea de a îmbrăca haina militară cu ocazia Zilei Naționale, Zilei Armatei sau la alte ocazii și evenimente unde era invitat.

Șeful a decis după 1 an și 5 luni: fără uniformă! 

„Din păcate acest sistem care nu este făcut din oameni, ci din anumiți șefi cu putere de a modifica prin ordine și dispoziții legea, au stabilit, că așa au vrut ei, ca militarii, la ieșirea la pensie, să facă un raport, unic, prin care să ceară printre altele și dreptul de a purta uniforma militară după. Acei șefi, din M.A.I. și M.Ap.N spun că dacă nu faci musai așa cum au hotărât mințile lor luminate, NU mai ai acest drept. Dar mințile lor luminate nu au hotărât să îl informeze ei pe El, pe militar, în mod firesc, pe cel care a servit cu onoare instituția, că are acest drept. 

Chiar dacă se face această cerere, cel care și-a dedicat viața servirii și onorării uniformei militare, după ce și-a făcut fără reproș datoria, este lăsat la ieșirea la pensie, la cheremul unui șef, care, poate nici nu l-a cunoscut sau care, într-un mod absolut subiectiv, poate chiar pe baza unor simpatii sau antipatii față de acel militar sau structura din care a făcut acesta parte, aprobă sau nu, raportul prin care militarul în rezervă își cere dreptul de a purta din când în când haina pentru care și-a sacrificat atâția ani din viața sa și a familiei sale. 

În cât timp se dă un răspuns e o altă umilință pentru că acel inspector șef, împreună cu șeful/a de la resurse umane, hotărăsc ei, după bunul lor plac și în timpul pe care îl vor ei, că nu aprobă raportul militarului pentru ca acesta să poată purta uniforma militară. În cazul meu, fostul inspector șef și fosta șefă de la resurse umane, au hotărât după UN AN ȘI CINCI LUNI, că nu îmi aprobă raportul, fără a-și asuma refuzul, informându-mă într-o adresă că așa s-a hotărât în consiliul de conducere”, a relatat Traian Morar, fost purtător de cuvânt al IPJ Cluj, pentru clujwebstory.ro

Fostul militar s-a adresat noii conduceri, însă fără rezultate și de această dată. 

„După ieșirea celor doi din șcenă, așa cum au ieșit, m-am adresat noii conduceri a IPJ Cluj și am solicitat să îmi fie acordat acest drept. Am precizat de ce am făcut acesta, care sunt motivele mele și am așteptat. Am avut răbdare, am comunicat cu actuala șefă a SRU, am apreciat implicarea domniei sale, dar după nouă luni, m-a sunat să îmi dea vestea cea rea, că raportul meu nu a fost aprobat. Citind adresa, m-a frapat un fapt, anume, acela că mi se comunică faptul că nu aș fi solicitat acest lucru, adică aprobarea dreptului de a purta uniforma, la solicitarea de trecere în rezervă. Ori eu, am cerut acest drept, prin raport iar acest drept mi-a fost refuzat nejustificat de cei amintiți mai sus.

Până la urmă, în viață toți avem nevoie de un sistem de referință și un sistem de valori după care să ne ghidăm comportamentul. Sistemul de referință este legea, în ea se descriu reguli de comportament și proceduri dar sistemul de valori cuprinde și oameni pe care îi luăm drept exemplu, cu care ne comparăm și la nivelul cărora ne-am dori să fim, oameni care întruchipează moralitatea descrisă de Lege”, a mai punctat Traian Morar, pentru sursa citată. 

Comentarii Facebook