Fost polițist clujean amendat după ce a sunat de 6 ori în 20 de minute la 112 și i-a jignit pe operatori


Un fost polițist a intrat într-un scandal cu IPJ Cluj, după ce acesta a acuzat operatorii 112 că nu au vrut să îi trimită un echipaj de Poliție, după ce prins un grup de hoți la el în curte.

Citește mai multe despre caz AICI - CLUJ: Un fost polițist acuză dispeceratul 112 că nu a vrut să-i trimită un echipaj de Poliție, după ce a prins un grup de hoți la el în curte

Cluj: Polițist sancționat disciplinar după ce a intervenit la un caz. Care este motivul

În schimb, IPJ Cluj transmite că în urma sesizărilor fostului polițist nu s-au constatat nereguli privind intervenția oamenilor legii, Mai mult, acesta ar fi sunat de 6 ori la 112 în doar 20 de minute și ar fi jignit operatorii.

În consecință, bărbatul va fi sancționat contravențional.

La data de 5 septembrie a.c., un bărbat a sesizat prin intermediul SNUAU 112, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, cu privire la faptul că persoane necunoscute sustrag lemne de pe proprietatea sa. 

Ulterior, la data de 9 septembrie a.c., bărbatul şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la atitudinea operatorilor 112 şi a poliţiştilor care au intervenit la eveniment, motiv pentru care, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj –Biroul Control Intern au fost dispuse verificări, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că nu au fost săvârşite abateri disciplinare ori de altă natură de către operatorii 112 din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, aceştia preluând toate apelurile efectuate de către bărbat, fiind direcţionate patrule din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca şi, ulterior, din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, care s-au deplasat la locurile indicate de apelant, unde au fost identificate persoanele în cauză şi luate măsurile legale. 

Mai mult decât atât, s-a stabilit că bărbatul a efectuat un număr de 6 apeluri către SNUAU  112 în intervalul orar 12.46 - 13.08, apeluri în care acesta a adresat injurii, cuvinte şi expresii jignitoare operatorilor 112, lucru evidențiat în urma ascultării apelurilor înregistrate.

Ca urmare a acestui fapt, bărbatul urmează a fi sancţionat contravențional în conformitate cu prevederile Legii 61/1991R”, informează IPJ Cluj.

Comentarii Facebook