Fost patinator de performanță, acuzat de un polițist din Cluj că i-a returnat cu întârziere un împrumut

 

Cornel Mihai Pop, un fost patinator de performanţă din Târgu Mureş, este acuzat că de un polițist din Cluj de întârzierea în returnarea unui împrumut. 

  

Polițistul care a făcut acuzațiile susține că are de recuperat de la Cornel Mihai Pop suma de 4850 de euro.

 

Pop Cornel Mihai mi-a solicitat 4.850 de euro cu titlu de împrumut pe motiv că are un unchi în Franţa care este bolnav şi trebuie să îl ajute neaparat. Eu, am mers pe încredere, m-am dus la o bancă şi am făcut un credit pentru el. Creditul l-am făcut în luna iunie 2012, iar în data de 1 noiembrie 2012 trebuia să înapoiez banii la bancă, dar, pe baza contractului de la notariat, Pop Cornel Mihai trebuia să îmi restituie banii pe care i-am împrumutat pentru el. Nu a făcut-o deloc, iar eu am rămas să plătesc dobânda şi ratele la bancă. Am vorbit de mai multe ori cu el şi m-a tot amânat din diverse motive. Ultima dată când am vorbit cu el, m-a amânat din nou şi mi-a zis că în luna ianuarie îmi va inapoia suma datorată. Nu pot să îl cred. Îl voi da în judecată însa nu rezolv mare lucru. Eu i-am dat banii fără vreo altă pretenţie. Nu i-am cerut nicio dobândă, am vrut să ajut un om la necaz”, a povestit poliţistul.

 

Fostul patinator susține că nu a înșelat pe nimeni, iar între el și polițist există un contract. 

 

E un contract care poate fi acţionat şi pe care o sa îl achit. Am avut deja o discuţie cu poliţistul. Contractul a expirat într-adevăr. Asta-i situaţia!”, a spus Cornel Mihai Pop, citat de News Cluj.

 

Pop Cornel Mihai este student la Facultatea de Istorie și Arhivistică din cadrul UBB.

 

Singura șansă ca polițistul să își recupereze banii e în instanță. ”Cel care nu îşi primeşte banii poate acţiona în judecată contractul notarial pentru a solicita şi obliga cealaltă parte să îi plătească datoria. Dacă se dovedeşte că este vorba de o înşelăciune, cel care a luat bani cu împrumut riscă închisoare”, a declarat judecătorul Vasile Grunea.

--------------------

UPDATE

 

Patinatorul susține într-o poziție oficială trimisă Știri de Cluj, prin avocat, în 18 ianuarie 2018, după 6 ani de la publicarea articolului, că suma împrumutată de la polițist a fost returnată în ianuarie 2013, cu o întârziere de numai 2 luni.

Comentarii Facebook