Luni 24 Ianuarie

Fosele septice se deversează în Baciu în pârâul Nadăș. Primarul: La mine nu miroase


Un cetățean din Baciu a semnalat că există localnici care deversează fosele septice în pârâul Nadăș, pentru a face economie. Aceștia ar trebui să cheme vidanja, dar nu fac acest lucru, pentru a nu plăti. 

Cum e posibil ca, în anul 2021, în condițiile în care este canalizare, să se deverseze fosele septice in Nadăș? Pute de nu poți deschide geamul. Câți ani mai trebuie să treacă ca să ne civilizam? Domnule primar János J. Balázs ce se poate face în acest sens?”, a întrebat Ștefan F, pe un grup din Baciu. 

Primarul i-a replicat că și el stă lângă Nadăș, dar că la el nu miroase. 

Este posibil ca anumite fose să se deverseze în Nadăș, stau pe strada Transilvaniei, pe partea cu Nadășul, dar nu am nicio problema să deschid geamul. Fără o localizare mai exactă a problemei care vă supără, nu văd la ce vă așteptați să se facă. Dați-mi o adresă unde nu se poate deschide geamul din cauza putorii respective și atunci se pot da amenzi și se poate cere intrarea în legalitate. 

Câți ani mai trebuie să treacă ca să ne civilizăm? Din păcate prea mulți ... Dacă aveți date concrete, controlabile, depuneți sesizări la primărie, la DSP, la Garda de Mediu. Așa, după postari cu caracter general pe Facebook, chiar nu se poate face nimic”, i-a replicat primarul János J. Balázs.

Cel care a reclamat a venit cu date concrete și a spus că va depune plângere. 

”Stăm pe Transilvaniei, la nr. 79. Eu nu am date concrete, dar pot să spun că se deversează în amonte de adresa despre care v-am scris. Eu nu am autoritatea și nici competența de a merge și a controla cine deversează fosele septice, de-asta am menționat. Eu pot să vă spun că regulat în weekend-uri și când ploua, pute Nadășul. Întrebarea este dacă nu exista o lege prin care sa fie obligați acești cetățeni să se lege la sistemul de canalizare? Câți dintre cetățenii care au fose septice au contracte și pot arăta ca vidanjează cu regularitate fosele? Nu mai suntem în evul mediu”, a mai spus cel care a reclamat cazul.

Comentarii Facebook