Foarte sigur de ce spune! Boc către șoferii care nu lasă mașinile acasă: Veți zice că mai bine fără mașină


Primarul Emil Boc le spune șoferilor care nu lasă mașina acasă că, în curând, se vor convinge singuri că stau mai mult în trafic și vor lăsa mașina acasă. Probabil pentru că orașul se va sufoca, din lipsa unor soluții. 

Pe Splaiul Independenței apare din 2 august o bandă dedicată pentru autobuze și tramvai, pe sensul Sala Polivalentă - Opera Maghiară, dar numai pe 800 de metri, de la strada George Coșbuc.

Moderator Napoca FM: Credeți că banda dedicată de pe Splaiul Independenței va debloca traficul?

Emil Boc: Sensurile unice sunt principala soluție pentru a fluidiza, cât se poate traficul. Acum să ne înțelegem că nu va rezolva problema la 200.000 de mașini câte sunt în Cluj-Napoca, dar fluidizează prin acest aspect al sensurilor unice, pentru că nu mai sunt conflicte de trafic.

Pe Moților se merge spre Mănăștur, pe Cardinal Iuliu Hossu se vine spre oraș, dinspre Mănăștur. Pe Splaiul Independenței se merge în continuare spre Mănăștur, dar când se vine, se vine doar pe partea asta de autobuze și tramvaie cu linie dedicată. Se fluidizează. 

Moderator: Mie îmi e frică de o aglomerare și mai mare pe Splaiul Independenței!

Emil Boc: Dacă nu ne schimbăm mentalitatea, Clujul va rămâne tot timpul aglomerat!

Moderator: Dar ce credeți că asta se poate schimba prin Hotărâre de Consiliu Local? Eu nu am reușit să las mașina acasă! Am treburi în zone diferite și repede...

Emil Boc: Niciodată nu e prea târziu. Veți vedea că repede înseamnă mai mult. Veți zice că mai bine fără mașină, că veți ajunge mai repede. Veți ajunge la concluzia asta cât de curând.

Bandă unică de transport pe Splaiul Independenței, din august. Boc: Clujenii pot utiliza mașina, dar noi avem priorități - VIDEO

Comentarii Facebook