Sambata 4 Februarie

Cluj-Napoca: Traseul autobuzelor autonome, fără șofer. Va fi linie dedicată în tot centrul?


Primarul Emil Boc a dezvăluit, la un post de radio, pe ce linie vor circula autobuzele autonome, fără șofer. Acestea vor avea linie dedicată.

Vrem să impunem, când apar autobuzele autonome, să fie o linie de la Polivalentă, zona centrală, Primărie, ANAF, Prefectură, în care să poți avea un mijloc de transport care să circule pe linie dedicată. Să lași mașina la Polivalentă, unde sunt 750 de locuri și să vii frumos în centru cu autobuzul autonom”, a precizat primarul Emil Boc.

E interesant unde va apărea o linie dedicată pentru autobuze autonome între Primărie și ANAF, pe Bulevardul Eroilor. 

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 14 autobuze autonome, care sunt cu șofer de fapt. 

Suntem în etapa de a pregăti licitația pentru lansarea procedurii de achiziție publică în vederea încheierii unui acord-cadru cu o durată de 4 ani pentru furnizarea 14 autobuze autonome destinate transportului public de persoane. Valoarea este de 27,3 milioane de lei fără TVA. Aproximativ 1,9 milioane de lei pentru un autobuz autonom.

Noi ne dorim să cumpărăm două tipuri de autobuze. Mașina se conduce singură, dar șoferul trebuie să rămână alert și gata să preia controlul dacă mașina nu poate să execute sarcina sau manevra.

Cele care sunt la nivelul patru, conducătorul va trebuie să fie pregătit să preia controlul numai în condiții complexe sau atunci când situațiile meteorologice o impun.

Autonomia în ore de funcționare va fi între 9 și 12 ore, cu 12 pasageri la bord”, explica în aprilie 2021, viceprimarul Dan Tarcea, la Radio Cluj. 

Comentarii Facebook