Marti 24 Mai

Floreștiul lansează noul program de bugetare participativă 2021-2022. Care este calendarul de depunere a proiectelor


Primăria Comunei Florești anunță începerea unui nou Concurs de Proiecte  destinate comunității locale, sesiunea 2021-2022.  

Bugetarea participativă își propune implicarea cetățenilor Comunei Florești  într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime  de cheltuire a unei părți din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către  cetăţeni a unui rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor  comunităţii din care fac parte. 

Cum se desfășoară Bugetarea Participativă în Florești în sesiunea care începe  în luna decembrie a.c.: 

Cetăţenii identifică și dezbat în comunitate soluții sau propuneri pertinente  pentru comunitate. Obiectivele Proiectelor propuse trebuie să vizeze un interes  public și să facă parte din aria de competență a Primăriei Florești. 

Aceste idei se transformă apoi în proiecte care se depun conform regulamentului BUGETĂRII PARTICIPATIVE. 

Odată depuse aceste proiecte, cetățenii comunei votează, online, acele  proiecte pe care le consideră utile. Proiectele depuse vor putea fi votate de către  cetățenii care au împlinit vârsta de 18 ani și care au domiciliul / reședința pe raza  comunei Florești, județul Cluj. 

Primăria va pune în aplicare proiectele câștigătoare, începând cu anul viitor.  

Vor fi bugetate și implementate primele două Proiecte care reușesc să obțină cel mai mare număr de voturi din partea comunității locale. Votul se desfășoară într o singură etapă. Orice persoană interesată de proiectele depuse poate vota o singură  dată și doar autentificat în momentul votării. Potrivit Regulamentului, VOTUL nu  poate fi modificat pe parcursul desfășurării procesului de votare. 

Calendarul Bugetării participative Florești

• 1 decembrie 2021 – 1 ianuarie 2022 depunerea proiectelor  

• 3 ianuarie – 14 ianuarie 2022 analiza proiectelor  

• 15 ianuarie - 30 ianuarie 2021 votarea online a proiectelor 

• implementarea proiectelor în anul 2021 după adoptarea bugetului 

Propunerile de proiecte pot fi înscrise pe platforma www.bugetareparticipativa.floresticluj.ro, cu respectarea Etapelor din Regulamentul  publicat. 

Persoanele care nu au acces la Internet vor putea înscrie propuneri de  proiecte, în perioada de depunere, cu sprijinul Primăriei Comunei Florești unde în  fiecare zi lucrătoare din perioada de depunere, între orele 13.00-16.00, un funcționar  al Primăriei va ajuta cetățenii interesați să depună proiecte și va oferi informațiile  necesare.  

Regulamentul complet al Bugetării Participative organizată în Comuna  Florești poate fi accesat la adresa: 

https://bugetareparticipativa.floresticluj.ro/regulament 

Bugetul maxim pentru un proiect este 500.000 lei, iar suma totală prevăzută pentru Bugetarea Participativă este de un milion de lei.

Comentarii Facebook