Floreștiul are cea mai modernă grădiniță din județ. Lucrările s-au terminat - VIDEO

 

Primarul comunei Florești a prezentat imagini cu noua grădiniță finalizată în comună. Acolo vor putea fi primiți 240 de copii.

 

Grădinița va fi predată Ministerului Educației din luna ianuarie, când vor putea fi înscriși copiii.

 

Grădinița este finalizată. Joi, 24 noiembrie, se montează și contorul de gaz și se pune sub presiunea instalația de încălzire, care spre marea mea surpriză este încălzire în pardoseala. Este vorba despre o clădire cu 12 săli de grupă, cu 20 de locuri pe fiecare sală, deci vor fi 240 de locuri în grădiniță. Avem sală de mese, bucătorie și tot ceea ce înseamnă filtru, zonă sanitară, zonă de vestiare. Grădinița are culoare, dar va mai trebui să facem figurine din desene animate pe pereți”, a declarat primarul Horia Șulea, joi seara la emisiunea Știri de Cluj LIVE. 

 

Investiția în grădiniță a fost de 3,6 milioane lei și a fost suportată integral din fonduri proprii ale comunei Florești. 

 

Grădinița este realizată pe un teren în suprafață de 2829 mp, construcția având o suprafață construită de 969 mp, respectiv o suprafață desfășurată de 1926 mp, din care suprafața utilă este de 1651 mp. Amprenta la sol a construcției este un dreptunghi de aproximativ 48 x 21 metri. Construcția are 12 săli pentru copii, fiecare cu o capacitate de 20 copii, unele probabil pentru grupe de creșă, cu o capacitate totală de aproximativ 240 copii.

 

Gradinița este dotată și utilată cu mobilier nou nouț, special realizat pentru copii.

 

După această investiție, Primăria Florești vrea să acceseze, în 2017, fonduri europene pentru a realiza o creșă. 

 

Inaugurarea oficială va avea loc pe 30 noeimbrie, în aceași zi urmând a inaugura și Stația ISU-SMURD Florești.




Comentarii Facebook