Firma de hosting Webfactor vizată de plângeri penale. COMUNICAT OFICIAL AL WEBFACTOR după 3 zile de ”beznă”

 

Firma de hosting Webfactor este acuzată de mii de proprietari de site -uri și bloguri de înșelăciune. 

 

Peste noapte firma Webfactor din Cluj cu tot cu servere si datele clientilor a disparut.

 

Sunt 3 zile de cand nu functioneaza nimic si sunt mii de clienti care nu isi pot recupera nimic, adrese de mail, site-uri baze de date etc.

 

Suntem cu totii disperati. Este vorba despre frauda informatica, intrucat administratorul cunostea demult ca urmeaza sa fie evacuta si nu a facut nimic.

 

Individul acesta http://www.zoso.ro (bloger ) a fost partas  la toata aceasta tarasenie facand PR pentru ei desi cunoastea situatia indeajuns de mult pana cand domnul asta Horea Vasiliu a fugit din tara. Situatia este disperata majoritatea urmeaza sa depunem plangere penala.

 

Firma noastra are pierderi de peste 20.000 euro, fara a pune la socoteala ca domnul asta avea clienti mii de oameni”, ne-a relatat Roxana Pernes, proprietarul unui site găzduit de Webfactor.

 

Horia Vasiliu, patronul Webfactor, nu a dat nicio explicație în legătură cu recuperarea datelor. Firma de hosting Webfactor a fost închisă după ce nu a fost achitată o factură de zeci de mii de euro la electricitate, către firma TCI.

 

Firma lui Horia Vasiliu a devenit cunoscută după ce le-a oferit celor mai importanți blogeri din România găzduire gratuită. Astfel, bloggeri populari în România precum Cabral, Ovidiu Eftimie, Nebuloasa, Groparu, Gaben, TvDece, Alex Mihaileanu nu își pot acum accesa site -urile.  

 

Firma Webfactor a publicat un comunicat în 10 mai, după trei zile de la ”avarie”. 

 

Va informam ca nici o data nu a fost pierduta. Pur si simplu am fost in imposibilitatea de a furniza serviciile. Conducerea cladirii unde am avut servicii in ultimii 8 ani a fost total opaca, drept pentru care am fost nevoiti sa ne mutam din cauza conditiilor improprii. In cursul zilei de azi, 10.05.2018 se va restabili accesul la date. Ne cerem scuze daca dupa 12 ani am avut asemenea probleme. Pentru coformitate, aveti adresa noastra catre cei carora in presa am foast acuzati ca le datoram bani:

 

WEBFACTOR SRL RO71555251 J12/1710/2005

Notificare 25/07.05.2018

Prin prezenta va notificam urmatoarele :

1. Avand in vedere ca nu s-au respectat termenii contractuali si timp de 8 ani de zile nu am beneficiat de caldura si apa calda am fost obligati sa folosim ca sursa de incalzire aeroterme cu alimentare la curent.

2. La aceasta ora spatiile eliberate de noi sunt inchiriate de dumneavoastra cu amenajari (clime si usi termopan) facute de noi.

3. In urma repetatelor avarii la instalatia electrica, respectiv mutarea generatorului pentru care a fost achitat de catre noi si amenjarea unui soclu betonat(platit de noi) care in acest moment nu mai exista, am suferit urmatoarele daune materiale cat si de imagine :

- 4 buc. UPS APC 3000VA x 2176 ron buc. + TVA

- 3SW 24PGbps + 1 SW 48P 100Mbps x 3500ron buc. + TVA

- 4 surse x 150ron buc + TVA

- 2 servere x 4500ron buc + TVA

- 3 aparate de aer conditionat x 1500ron buc + TVA

- 4usix750ron buc+TVA

- 1 contor trifazat x 1000ron

- 1 cutie de jonctiune/distributie current electric x 2500ron

- 1 cablu de alimentare 50 m 3x100Amperi

- clienti care au renuntat la serviciile noastre

- daune de imagine

4. In acest moment aveti bunuri in garantie (Audi Q7 - 65667 ron/generator Kipor KDE SS3- 70000 ron) si nu vedem un motiv intemeiat de a stopa furnizarea cu curent electric pana la mutarea noastra care se va efectua in cateva zile.

5. Mutarea echipamentelor si a conexiunilor de internet nu se poate efectua peste noapte sau in weekend, acestea dureaza. In cursul zilei de astazi dupa ora 15.00 se vor efectua niste plati catre dumneavoastra.

WEBFACTOR SRL

 

 

Ne cerem inca o data scuze”.

Cel mai probabil, în momentul în care clienții își vor recupera datele, majoritatea vor migra spre alt hosting.

 

Comentarii Facebook