Filmul crimei comise de profesorul clujean, Bone Ferenc. Procurori: Și-a ascuns urmele și a recunoscut totul


Bone Ferenc a recunoscut că a ucis-o pe Beata Molnar, strângând-o de gât, iar apoi a luat măsuri pentru a-și ascunde urmele.

În motivarea deciziei de arestare preventivă, procurorii au refăcut filmul crimei: ”În perioada 21/22.05.2022, la o oră nestabilită, dar în intervalul 18:30 – 02:58, deplasându-se cu autovehiculul marca Dacia cu nr. ...... pe mai multe trasee pe arealul comunelor Gilău, Beliş, Răchiţele, Mărgău, Căpuşu Mare, Dealu Mare, Mănăstireni, Mărişel, Măguri (jud. Cluj), la un moment dat, a exercitat agresiuni fizice asupra victimei Molnar Beata, respectiv i-a comprimat căile aeriene superioare, manevre care au condus la decesul victimei prin asfixie mecanică”. 

După crimă, Bone s-a întors în Cluj-Napoca, iar ulterior s-a deplasat către Oradea, a transportat cadavrul victimei M. B. în autovehiculul anterior menţionat, iar în intervalul orar 07.57 – 10.41 (22.05.2022) l-a abandonat într-un areal dintre localităţile Corniţel şi Borod, jud. Bihor, pe un drum lăturalnic, în spatele unei staţii de carburanţi dezafectată, denumită popular ”C.”.

Bone Ferenc a recunoscut că a strâns-o de gât

Împotriva inculpatului există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că este autorul infracţiunii ce i se impută, de altfel el recunoaşte că a strâns victima M. B. cu mâinile de gât până când aceasta nu s-a mai mişcat”, se arată în decizia judecătorilor. 

La acest moment există trei femei, două care au dat declaraţie, şi a treia despre care inculpatul i-a spus cuiva că a strâns-o de gât, despre care se poate afirma că au fost agresate de inculpat în aceeaşi modalitate în care victima M. B. a fost ucisă. În mod cert, o persoană care este bănuită de faptul că a sugrumat patru femei este o persoană care este periculoasă pentru societate în general, dar mai ales pentru potenţialele partenere. Agresiunile faţă de fostele prietene s-au accentuat pe măsură ce trecea timpul şi avansa relaţia, atât dacă analizăm situaţia unei singure femei, cât şi dacă vom compara agresiunile exercitate faţă de toate în funcţie de ordinea relaţiilor. Totul a culminat cu presupusa ucidere a ultimei partenere”, susţin judecătorii.  

Magistrații au aprobat cererea de arestare și pentru că exista riscul ca Bone Fenec să fugă. După presupusa ucidere a victimei, Bone Ferenc ar fi desfăşurat activităţi menite a i se pierde urmele. În primul rând a lăsat telefonul propriu în apartamentul lui, iar pe al victimei l-ar fi închis şi abandonat lângă blocul în care aceasta locuia. „Ambele manevre împiedică urmărirea traseului parcurs şi depistarea cu ajutorul metodelor tehnologice a locaţiei în care autorul se află. În al doilea rând, s-ar fi debarasat de cadavru într-o zonă din alt judeţ, unde existau extrem de puţine posibilităţi ca acesta să fie găsit înainte de a fi devorat de animalele sălbatice”, mai susţin magistraţii, scrie Adevărul.ro.

Un criminolog l-a analizat pe Bone Ferenc, criminalul cu chip de demon: A crezut că îl schimbă

Comentarii Facebook