Un criminolog l-a analizat pe Bone Ferenc, criminalul cu chip de demon: A crezut că îl schimbă


Un criminolog a analizat crima tragică comisă zilele trecute de un fost profesor de la Universitatea Sapienția, cu antecedente de violență. Cea omorâtă, Beata Molnar, a fost descrisă de prieteni și apropiați drept o femeie extrem de empatică.

Expertul criminolog Dan Antonescu, colonel în rezervă și fost șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, a spus că orice violență acceptată încurajează agresorul.

Problema la omul ăsta este că a fost obișnuit să fie foarte violent cu partenerele de viață, chiar a fost și sancționat pentru o faptă similară. El, de fiecare dată când avea o parteneră, încerca să se impună prin violență. În cazul ăsta, chiar dacă victima a fost sfătuită de cunoscuți care îl știau – pentru că el și-a pierdut și postul de la universitate din cauza comportamentului – să nu stea cu el, aceasta s-a ambiționat și a zis că îl va schimba pe el. Numai că așa ceva nu poate fi schimbat.

Și, de fiecare dată, o violență acceptată, nu este altceva decât o încurajare pentru el și îi dă senzația că ceea ce a făcut a făcut bine. Este un tip care desconsideră total femeia, se consideră pe el net superior și din orice găsește motiv de violență. Și aici este marea, marea lui problemă. De data asta, cred că și-a depășit ceea ce făcea de regulă – o bătaie, o violență verbală, o violență fizică – și s-a trezit că a lovit-o prea puternic și femeia a murit”,explică expertul criminolog Dan Antonescu, potrivit gândul.ro.

Bone Ferenc era un demon și cu fostele iubite

Prima impresie pe care o lăsa ucigașul era de om sensibil și plin de iubire, însă după ce reușea să cucerească victima, acesta își arăta adevăratul comportament. Pentru modul în care acesta s-a comportat cu fosta iubită a primit o condamnare cu suspendare de un an şi trei luni dar şi desfacerea contractului de la universitate. La proces, victima a dus în faţa judecătorului declaraţiile scrise ale unor foste iubite. 3 la număr şi toate au descris relaţii de coşmar cu Bone.

O jurnalistă din Cluj a reconstituit toate declarațiile de coșmar ale celor trei iubite ale lui Bone. A vrut să tragă un semnal de alarmă şi să le prevină pe viitoarele victime, scrie antena3.

Îmi curgea sângele din nas și mâinile mi erau pline de sânge până la brațe, fața mea era plină de sânge pur. L-am întrebat dacă este mulțumit acum. Mi-a răspuns că da, acum este mulţumit”, mărturisea una dintre tinere.

Mi-a aruncat telefonul din mână şi a început să mă lovească. A ajuns în spatele meu, m-a trântit la pământ și m-a prins și m-a sugrumat până am leşinat. Când m-am trezit pe podeaua bucătăriei, la început n-am înţeles unde eram. Am oftat și m-am întins pe saltea. A venit la mine şi s-a culcat lângă mine apoi a zis: Iepuraş, capul tău a devenit violet, iar la gură ai făcut spume”, rememorează ea.

În timpul relației noastre, am refuzat mai multe oportunități de a lucra, de a mă educa, de a mă distra și de a călători de frica supărării lui. Dacă mi s-a întâmplat un lucru pozitiv sau am avut o realizare, am preferat să păstrez secretul”, a scris o altă victimă.

Comentarii Facebook