Fiii satului la Turea şi Corpadea în acest weekend

 

”Zilele fiilor satului” Turea (comuna Gîrbău) şi Corpadea (comuna Apahida) vor avea loc la acest sfârșit de săptămână. 

 

Sâmbătă 15 septembrie, în prima zi a manifestărilor de la Turea, se vor desfăşura două competiţii sportive, cuprinzând un campionat de fotbal în care vor fi angrenate echipele satelor din comună şi un concurs de biciclete destinat copiilor. Apoi, pe platoul situat vis-à-vis de fostul conac boieresc, invitaţii vor participa la un bal-disco şi la finalul zilei, vor putea admira un foc de artificii. 

 

Duminică, 16 septembrie, în cea de-a doua zi a serbărilor de la Turea, vor avea loc slujbe religioase la Biserica Reformată şi la Biserica Ortodoxă, după care toată suflarea satului, împreună cu oaspeţii români şi străini, va fi invitată la o masă festivă. 

 

Spectacolul folcloric va începe la ora 16.00, fiind susţinut de următoarele ansambluri folclorice şi solişti: ansamblurile folclorice de dansuri maghiare din Turea, Gîrbău şi Viştea, orchestra profesionistă ”Cununa Transilvană” a C.J.C.P.C.T. Cluj (solişti Mariana Morcan şi Amalia Codorean-Chindriş) precum şi un ansamblu folcloric din Ungaria. 

 

Serbările vor continua cu recitalul solistului de muzică uşoară Emanuel Cârstea şi cu spectacolul de dans modern al trupei “Sun Light” din Gârbău. Serbările localităţii Turea se vor încheia cu un bal-disco.      

 

Duminică, 16 septembrie, la Corpadea, comuna Apahida, manifestările închinate fiilor satului vor începe cu un microrecital folcloric susţinut de solistele din zonă, Adriana Morocos şi Antonia Jimborean. 

 

Vor urma suite de dansuri de pe Câmpie, interpretate de Ansamblul “Someşul” din Apahida şi “Datini” din Dezmir. De asemenea, un recital extraordinar va fi susţinut de orchestra “Cununa Transilvană” şi solistele sale, Mariana Morcan şi Amalia Codorean-Chindriş. Ziua se va  încheia cu un recital de muzică uşoară susţinut de Tina Cămărăşan. 

Comentarii Facebook