Miercuri 24 Aprilie

Fetele care vor să fie polițiste, eliminate pe capete la Cluj la probele fizice. 62% fete eliminate și doar 26% baieți

Competitia pentru Scoala de Politie "Septimiu Muresan" din Cluj este foarte stransa in acest an. 40 la suta dintre tineri au fost , insa, eliminati in urma verificarii medicale si a probelor sportive.Majoritatea sunt fete. La concurs s-au inscris 780 de tineri, iar la finalul celor trei zile au mai ramas 471 de candidati, dintre care 116 fete si 355 baieti. 

 

In urma acestor probe, procentul fetelor eliminate din concurs este 62%, in timp ce al baietilor de doar 26%. Astfel, au fost eliminate din concurs 186 fete, reprezentand 62% din totalul de tinere inscrise, si 123 de baieti, reprezentand 26% din totalul de baieti inscrisi.

 

Aceste rezultate ar trebui sa le dea de gandit organizatorilor, intrucat arata o discrepanta mult prea mare. Rezultatele ar putea insemna ca probele nu sunt echilibrate si nu sunt construite dupa constitutia si rezistenta fizica feminina. 

 

Dintre cei 10 tineri care s-au inscris pentru cele 3 locuri destinate etniei rome, doar 4 au indeplinit baremele fizice, iar dintre cei 21 de candidati inscrisi pe cele 2 locuri pentru alte minoritati, un numar de 15 vor sustine proba scrisa.

 

Proba scrisa de verificare a cunostintelor de limba romana si o limba straina, engleza sau franceza, va avea loc maine, 11 septembrie, incepand cu ora 10.00, in cele doua locatii: Liceul Tehnologic nr. 1 str. Maramuresului, nr. 165/A si Colegiul Tehnic ”Ana Aslan” str. Decebal, nr. 41. Rezultatele vor fi afisate tot maine.

Comentarii Facebook