Festivalul Plăcintelor de la Bobâlna vă invită la degustare. Te lingi pe degete - FOTO


Comuna clujeană Bobâlna găzduiește astăzi, 16 iulie, ”Festivalul Plăcintelor”.

Evenimentul vrea să păstreze și promoveze gastronomia, obiceiurile și cultura tradițională.

Festivalul se va deschide la ora 12.00, când va fi săvârşită o slujbă de Te Deum, la Monumentul Eroilor din centrul comunei. De la ora 14:00, va avea loc și un spectacol cu muzică folcloric, susținut de artişti şi ansambluri de renume.

maxresdefault.jpg

Pe scenă vor urca Aurel Tămaș și Băndași de la Cluj, losif Rusu, Cristina Beldean Moşuțan, Adrian Socaciu, Melisa Cuc și Claudiu Ciotleuş, alături de Orchestra profesionistă ”Cununa Transilvană” a Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, conducerea muzicală prof. dr. Ovidiu Barteş. În scenă vor urca Claudiu și Raisa Moldovan, dar și tinerii interpreți clujeni: Larisa Gurzău, Dragoş Câmpean, Roxana Maria Pop, Ştefania Viorela Cotîrlă, Adela Burcă și Paul Sâmbotelecan.

Importante, dincolo de bâlciul care va fi la Bobâlna, sunt plăcintele și gospodinele care se întrec în bucatele pregătite. 

Festivalul va avea loc în centrul satului Bobâlna, iar ”de acolo vă ghidați după mirosul plăcintelor”.

placinte-tigaie.jpg

Din Cluj-Napoca până la Bobâlna trebuie să mergeți pe DN1C, iar după Bonțida faceți stânga spre Fundătura, iar de acolo vă orientați după indicatoare. 

Captură.JPG

Comentarii Facebook