Duminica 28 Aprilie

Fenomenele meteo extreme au făcut prăpăd în weekend, la Cluj! Pompierii clujeni au intervenit în 9 localități în urma inundațiilor - FOTO


Pompierii clujeni au intervenit în mai multe locuri din județ, în urma ruperii de nori care a avut loc duminică în Cluj. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” au intervenit atât în municipiile Cluj-Napoca și Turda, cât și în localități precum Florești, Apahida, Jucu de Mijloc, Copăceni, Tritenii de Jos sau Viișoara, din cauza fenomenelor meteo extreme.

Mai exact, pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat 4 garaje situate pe strada Stânjeneilor din Cluj-Napoca. În acea zonă se aflau și 2 autoturisme parcate.

În paralel, forțele de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au fost solicitate pe strada Vlad Țepeș din comuna Apahida, unde a existat o curte inundată. Tot în comuna Apahida, însă în localitatea Câmpenești, forțele noastre au desfășurat misiuni pe străzile Azaleelor, Câmpenești și Lunii. În acest caz, a fost vorba despre o curte, un subsol și 2 hale de aproximativ 900 de metri pătrați inundate.

f1.jpeg

Foto: Localitatea Câmpenești

De asemenea, pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat 8 apartamente situate la subsolul unui bloc din localitatea Jucu de Mijloc.

Pe de altă parte, Detașamentul Turda a intervenit în cursul zilei de duminică pe strada George Coșbuc din Turda, pentru a evacua apa care a cuprins o locuință și 6 curți.

turda.jpeg

Foto: Intervenție Turda

Pompierii turdeni au oferit sprijin pe parcursul nopții în localitatea Tritenii de Jos, unde 2 locuințe, o anexă gospodărească și 13 curți au fost inundate.

În cursul nopții precedente s-a intervenit și în localitatea Viișoara, pentru evacuarea apei din 3 beciuri și o curte. Nu în ultimul rând, pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat scara unui bloc de pe strada Strada Catanelor din comuna Florești. În această dimineață, pompierii turdeni s-au aflat pe teren pe strada Gheorghe Marinescu din Turda, evacuând apa care a inundat un beci”, transmite ISU Cluj.

Din fericire, nicio persoană nu a solicitat îngrijiri medicale și nu a fost necesară evacuarea vreunui locatar.

Comentarii Facebook