Fenomene meteo extreme în perioada 22 mai - 19 iunie 2023! Prognoza meteo ANM


Potrivit prognozei ANM, în următoarele patru săptămâni ne aşteptăm la ploi, vijelii puternice, grindină, tunere şi fulgere. Vor fi perioade cu averse însoţite de descărcări electrice şi grindină.

De asemenea, ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, iar riscul de inundaţii se va menţine ridicat.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 22-29 mai 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice și local la munte, dar și deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord și nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 29 mai - 5 iunie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, dar și deficitară în nord-vest și centru, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 5-12 iunie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice și sud-vestice, dar și local deficitar în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 12-19 iunie 2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre excedent în regiunile sud-estice, vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Comentarii Facebook