,,Am ajuns la concluzia că pur și simplu nu merită”- Cât de greu este pentru clujeni să găsească o locuință de cumpărat


Jungla imobiliară din Cluj-Napoca este plină de apartamente și case, la prețuri, de multe ori exorbitante. Deși costurile sunt ridicate unii clujeni găsirea unui apartament de cumpărat n-a fost o treabă prea ușoară pentru unii clujeni.

Un clujean, stresat de faptul că nicio locuință nu se mulează cerințelor sale, i-a întrebat pe ceilalți locuitori ai orașului cât timp a durat până au reușit să-și găsească casa ideală.

,,Cât timp v-a luat să vă găsiți apartament pentru cumpărare?

Ce sacrificii ați făcut față de ceea ce vă doreați inițial și care a fost starea apartamentului? (vechi, nemobilat, proaspăt renovat, nou etc)

Sunt de luni bune în căutarea unui apartament și încerc să îmi cântăresc așteptările raportat la ceea ce se găsește și bugetul de care dispun.

Deja știm că prețurile din acest oraș sunt foarte mari, iar agenții imobiliari îmi spun că vor continua să crească și să mă grăbesc. Mi se pare foarte greu să găsesc un apartament într-o zonă care are acces decent la transportul în comun, decomandat, la etaj intermediar, cu suficient spațiu încât să poată trăi 2 adulți care să aibă niște spațiu personal propriu.

Nu înțeleg proprietățile noi de „2 camere” care sunt de fapt un open space și un dormitor cu un pat mare care ocupă toată camera. Also TVA-ul de 19% pentru apartamentele în stadiu semifinisat care a pus capac.

Nu am pretenții mari legate de cum este mobilat apartamentul, dar mi se pare cel puțin ciudat câte se pun la vânzare și nu au fost renovate de 40 de ani, la prețuri nesimțite.”, a întrebat tânărul pe platforma Reddit.

Un internaut a căutat un apartament aproape un an și a decis să aleagă o zonă ,,mai puțin bună” pentru el, dar să-și păstreze cerințele privind compartimentarea spațiului.

,,Aproape un an, dar a fost mai mult on and off , nu ceva activ. La fel, imi doream ceva decomandat, etaj intermediar. Mi-a apărut într-o zi un anunț, in zona vivo. Loc de parcare, finisat(deja bucataria si baia utilate). C

umva, am ales o zona mai slabuta si mi-am păstrat "pretențiile". La același preț mai gasisem cu 17mp mai mic decat ce am acum, undeva în Gheorgheni, doar că acolo mai trebuiau cam 20k să-l aduci la adevăr.

Până la urma, sunt foarte multumit cu alegerea făcută. Aglomerație va fi în orice zona a orașului dimineața si după-amiaza, am statie aproape, zona linistita. N am ce sa reprosez”, a explicat clujeanul.

Unii au renunțat total la Cluj-Napoca din cauza prețurilor uriașe ale locuințelor și au optat mai degrabă pentru zona Florești.

,,Nu am stat mult pe gânduri. Stiam deja cat vreau sa imi fie maxim rata lunara. Știam sigur ca nu are rost sa incerc in Cluj-Napoca deoarece sunt exagerate prețurile.

Mi-am luat în Floresti, sub padure, foarte nice. Intr-adevar este trafic, dar este un dezavantaj pe care mi l-am asumat de la inceput. Merg zilnic cu busul la lucru, daca pleci dupa 8 e acceptabil.

Între timp am vazut ca s-au scumpit extrem de mult si în Floresti. Important e sa vezi ca reprezintă o prioritate pentru tine. Sa bifezi toate căsuțele fara ceva compromisuri….e destul de greu.”, a comentat un clujean.

Un internaut a găsit un apartament în oraș în zona preferată a orașului însă a trebuit să accepte lipsa unui loc de parcare.

,,Eu am început sa caut in august anul trecut, la final de septembrie am semnat antecontractul pentru credit la banca. Ca si sacrificii, cel mai important pentru mine era sa fie central, și la asta nu am renunțat. Dar din cauza asta nu are parcare. Nici etaj intermediar nu e, am gasit la parter, dar are curte în spate si fiind la parter am ieșire din bucatarie direct in curte.

A trebuit renovat tot, dar era cu 20.000 € sub buget, si asta mi-a placut pentru ca am putut sa sparg pereti si sa il renovez exact cum am vrut.

Am gasit asa repede pentru ca am cautat activ, ma uitam zilnic la ce apartamente noi erau postate, si am avut o agenta super draguta care a stat sa inteleaga exact ce vreau, si aveam o zi pe saptamana in care planifica 3-4 vizionari, si mergeam la toate pe rand. Cel pe care l-am luat a fost cam al 6-lea/7-lea pe care l-am vazut.”, a explicat clujeancă.

Alții au optat să renunțe cu totul la Cluj și să se întoarcă în orașele din care vin.

,,Am căutat vreo 2 luni anul trecut, cu tot cu vizionare și am ajuns la concluzia că pur și simplu nu merită. am decis să mă întorc în orașul natal, unde recent am cumpărat un apartament la probabil chiar jumătate de preț față de cât ar fi fost în Cluj.”, a transmis alt internaut.


Comentarii Facebook