Fany susține că nu îi pot fi retrase traseele. Nu RECUNOAȘTE nici sentința Curții de Apel Cluj

 

Firma de transport Fany susține că nu îi poate fi retrasă licența de transport, dacă nu există o hotărâre extresă în acest sens. 

 

Reprezentații FANY precizează că decizia Curții de Apel Cluj de casare a hotărârii Consiliului Județean Cluj din 25 noiembrie 2013 ”nu poate afecta legalitatea procedurii de atribuire și a actelor administrative ulterioare - HCJ Cluj nr. 424/2013 și licențele de traseu”.

 

De asemenea, nici acțiunea în contencios administrativ a Prefecturii Cluj de anulare a hotărârii 424/2013, care viza atribuirea licenţelor de traseu pentru traseele cuprinse în Programul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014-2019, nu ”poate produce, în mod obiectiv, nici un efect suspensiv”.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

în vederea lămuririi unor aspecte prezentate deformat și pentru o corectă informare a opiniei publice:

 

1. Hotărârea pronunțată la data de 25.11.2013 de Tribunalul Cluj avea caracter executoriu de la momentul pronunțării sale. Această hotărâre judecătorească și-a produs efectele în data de 25.11.2013, efecte ce au constat în afișarea programului județean de transport aprobat prin HCJ Cluj nr. 328/2012 în aplicația electronică gestionată de Centrul Național de Management al Societății Informaționale (CNMSI).

 

Prin urmare, casarea acestei hotărâri judecătorești la data de 28.02.2014 nu poate influența efectele deja produse, nu poate afecta legalitatea procedurii de atribuire și a actelor administrative ulterioare - HCJ Cluj nr. 424/2013 și licențele de traseu.

 

2. Acțiunea în contencios administrativ promovată de Prefectul Județului Cluj împotriva HCJ Cluj nr. 424/2013 privind atribuirea licenţelor pentru traseele cuprinse în Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014 – 2019 nu poate produce, în mod obiectiv, nici un efect suspensiv. Actul administrativ atacat și-a produs efectele, în temeiul său fiind emise licențe de traseu în favoarea mai multor operatori.

 

3. Subliniem că nu doar SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL a beneficiat de HCJ Cluj nr. 424/2013 și că acest act administrativ privește toate traseele din județ, nu numai cele din zona metropolitană. Prin urmare, în măsura în care acțiunea promovată de Prefectul Județului Cluj împotriva HCJ Cluj nr. 424/2013 ar determina automat suspendarea / anularea licențelor de traseu, astfel cum se susține, această măsură ar afecta toți operatorii și ar paraliza complet serviciul de transport public de persoane la nivelul județului Cluj.

 

4. Atribuirea licenţelor pentru traseele cuprinse în Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014 – 2019 în sistem individual și nu pe grupe a fost prejudiciabilă pentru noi. SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL a demarat procedura de contestare a HCJ Cluj nr. 424/2013 la data de 23.01.2014, soluționarea cauzei făcând în prezent obiectul dosarului nr. 1644/117/2014 de pe rolul Tribunalului Cluj.

 

5. Nu există nicio hotărâre judecătorească prin care să se fi anulat procedurile de atribuire a traseului interjudețean Cluj-Napoca - Baia Mare. Este adevărat că aceste proceduri, derulate în anii 2011 și 2013, au fost atacate în contencios administrativ de trei operatori de transport nemulțumiți de rezultate dar, până în prezent, nu există o hotărâre judecătorească prin care procedurile și rezultatele să fi fost anulate.

 

Suntem conștienți de faptul că activitatea SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL este un subiect de interes în actuala perioadă, dar acest fapt nu justifică prezentarea deformată a unor realități obiective în scopul susţinerii luptei politice și al goanei după senzaţional şi audiență.

 

SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL prestează un serviciu public, în baza unor acte administrative care beneficiază de prezumția de legalitate şi a încercat și încearcă din răsputeri sa dea satisfacţie exigenţelor călătorilor săi.

 

Cu respect,

 

SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL”, precizează Fany.

 

Citește AICI cum a fost favorizată Fany în Consiliul Județean Cluj.

Comentarii Facebook