Extremistul Csibi Barna trebuie să achite amenda de 5.000 de lei aplicată de Jandarmeria Cluj

 

Judecătoria Cluj l-a obligat pe Csibi Barna să achite amenda de 5.000 de lei aplicată de Jandarmeria Cluj în decembrie 2010, respingând contestația acestuia. 

 

În decembrie 2010, extremistul maghiar, însoţit de alte opt persoane, se îndrepta spre Piața Unirii pentru a organiza o manifestare de comemorare a Batalionului Secuiesc „Albert Wass”, având steaguri secuiești. 

 

Csibi Barna și cei 8 oameni au fost ”săltați” de pe strada Iuliu Maniu. ”Batalion Secuiesc care are şi denumirea de Wass Albert, al cărui comandant se află în Ungaria, la Gyor, reprezintă o fracţiune a Gărzii Maghiare, fondată de Gabor Vona, lider al partidului de extremă dreaptă din Ungaria, Jobik şi de către Lajos Fur, fost ministru al Apărării. Garda Maghiară, la fel şi Batalionul Secuiesc, are o ideologie fascistă, fiind considerată o miliţie a extremei drepte ungare, şi se proclamă ca fiind continuatoarea Partidului Crucii cu Săgeţi, partid antisemit, scos în ilegalitate, din cauza violenţei şi a radicalismului, ideologia acestui partid fiind inspirată din cea Partidului Naţional Socialist, condus de Adolf Hitler”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Cluj. 

 

Csibi Barna a fost amendat cu 5.000 de lei, dar a contestat sancțiunea pe motiv că el se afla pe stradă când a fost reținut și că manifestarea nu începuse. 

 

Și ceilalți participanți la acțiunea extremistă au pierdut procesele, dar pot face recurs.

 

Albert Wass a fost un scriitor maghiar găsit vinovat de uciderea mai multor români în satele Sucutard şi Mureşenii de Câmpie. El a trăit în Transilvania, dar în 1944 s-a refugiat în Germania nazistă.

 

Csibi Barna si cei din Garda Secuiasca si Garda Maghiara, amendati cu 19.800 de lei la Cluj, pentru incidentele de Ziua Nationala - FOTO

Comentarii Facebook