Expozitie foto "Monumentele istorice in pericol", deschisa astazi la Biblioteca "Octavian Goga"


Expozitia fotografica "Monumentele istorice in pericol" este vernisata astazi la Biblioteca "Octavian Goga" din Cluj-Napoca.

Manifestara se vrea a fi un semnal de alarma fata de distrugerea monumentelor istorice din judetul Cluj.

"Prin expozitia fotografica «Monumentele istorice in pericol» Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Cluj doreste sa traga un semnal de alarma fata de distrugerea monumentelor istorice din judetul Cluj, dar si sa sensibilizeze cetatenii in a respecta aceste monumente arhitecturale de valoare inestimabila pentru istoria judetului", precizeaza reprezentantii Directiei Judetene pentru Cultura Cluj.

Monumentele trebuie pastrate intacte pentru ca joaca un rol importanta in candidatura Clujului in 2020 la titlul de Capitala Cultural Europeana.

"Pentru a sprijini aceasta candidatura, dar si pentru a respecta valoarea istorico-arhitecturala a acestor monumente, facem apel la cetatenii orasului sa nu inlocuiasca tamplaria ferestrelor din lemn cu geamuri termopan. Astfel, orice modificare, care nu respecta legislatia si planurile de renovare ale epocii respective si nu este avizata de institutiile abilitate, care vegheaza la protejarea acestor ansambluri istorice de patrimoniu, pot duce la degradarea si distrugerea acestora, care vor avea drept urmare pierderea lor din memoria cultural locala si nationala", subliniaza organizatorii expozitiei.

Aceasta va fi deschisa in perioada 26 octombrie- 5 noiembrie.

Comentarii Facebook