Explozie în Mănăștur, pe strada Ospătăriei. O casă a sărit în aer și 2 persoane au suferit arsuri. Vecinii dau vina pe E.ON Gaz - VIDEO

 

O explozie la o casă de pe strada Ospătăriei, vis-a-vis de benzinăria LuKoil, de pe Calea Mănăstur, s-a produs azi-noapte, în jurul orei 2.00.

 

Explozia s-a produs la imobilul de la numerele 7 -8. 

 

 

Două persoane au suferit arsuri de gradul 2 pe față, mâini și picioare, fiind transportate la UPU Cluj.

-------------------------------------------

UPDATE

 

Explozia s-a produs în zona racordului de gaz situat pe strada Ospătăriei, de unde era alimentat imobilul. Vecinii susțin că E.ON Gaz a lucrat pe stradă cu câteva ore mai devreme, gazul fiind luat aproape 10 ore. 

 

Casa este distrusă în proporție de 90%. Am așteptat destul de mult să vină și să închidă gazul. Vecinii au avut tot felul de complicații. Au lucrat astăzi (vineri, 23 august) pe stradă. Nu știe nimeni ce s-a întâmplat. Pe stradă au lucrat la gaz și ne-au anunțat să închidem gazul vineri, între orele 9.00 și 18.00. Urmare e... Ar fi urât din partea mea să arăt cu degetul, dar după câteva ore a explodat. Putea fi o acumulare de gaz demult. 

 

A explodat la stradă. Casa este destul de veche, iar în momentul în care a picat un perete e normal că acoperișul a căzut. Cele două victime dormeau la stradă și au avut mare noroc. La cum arată casa mă mir că au supraviețuit. A căzut tavanul complet”, a povestit unul dintre vecini.

 

O altă femeie a spus că după lucrarea de pe stradă a celor de la E.ON Gaz proprietarii casei care a explodat au reclamat că au probleme cu gazul. 

 

Ne-am trezit din somn într-o explozie. Nu știam ce s-a întâmplat. Am sărit la geamuri. Eu mă uit afară și zic că ce s-a întâmplat, a trăsnit? Între timp m-a sunat o vecină din bloc că arde la vecinul. Ardea puternic! De spaimă nu am avut nicio putere.

 

S-a lucrat azi, aici pe stradă, și nu am avut gaz până la ora 18.30. Au venit și au verificat. La noi a fost totul ok. A ars. La dânșii tot s-a mai stins și s-a mai aprins. Iarăși au venit domnii și tot au lucrat. Trebuia să iasă aerul prima dată. După ce au tot venit cei de la gaz nu au mai avut probleme, până la ora 1.00 când a avut loc explozia”, a spus și o femeie.

 

Aceasta a relatat că explozia a fost atât de puternică, încât s-a ”scuturat blocul” din vecinătatea casei. 

 

Reprezentanții E.ON Gaz nu au vrut să facă niciun comentariu.


Comentarii Facebook