EXPLOZIE de cazuri COVID în școlile din Cluj după doar 7 zile de școală! VEZI în ce școli sunt cele 147 de clase care au trecut deja online


În urma presiunilor facute de jurnaliștii clujeni asupra autorităților locale, Instituția Prefectului din județul Cluj a pus la dispoziția publicului datele care arată câți elevi clujeni au trecut la cursurile online, din județul Cluj, câte cadre didactice sunt infectate și în ce școli au apărut aceste cazuri de infectare. A fost nevoie , insa , de trei zile de presiuni pentru ca Prefectura Cluj sa  faca publice scolile in care sunt cazuri Covid si au clase trecute in on-line, dupa ce initial Inspectoratul Scolar sustinea ca astfel de informatii fac obiectul GDPR. Evident ca nu putea fi vorba de o astfel de situatie, intrucat GDPR se aplica persoanelor fizice, nu scolilor. 

Precizam ca la prima centralizare a datelor, care a avut loc vineri, 17 septembrie 2021, la pranz, dupa doar patru zile de scoala, in Cluj erau deja 20 de clase trecute in on-line, potrivit ISJ Cluj. Ieri, 21 septembrie, prefectul Clujului anunta ca luni seara- 20 septembrie- erau on-line 48 de clase. Pana astazi , cele doua institutii au refuzat sa spuna la ce scoli sunt clase on-line.

Astazi, au acceptat sa faca publice scolile care au cazuri de Covid, dar numarul claselor raportate este mult mai mare decat cel anterior. Astfel, dupa inca o zi de scoala (ziua de marti- 22 septembrie)- numarul claselor on-line raportat este 147. Potrivit datelor oferite de autoritati, numarul claselor on -line a sarit de la 20 vineri- 17 septembrie, la 49 -luni, 21 septembrie, la 147 - miercuri- 22 septembrie- la pranz. 


Peste 200 de cazuri COVID în rândul elevilor

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Cluj, miercuri, 22 septembrie, 202 elevi sunt confirmați cu COVID-19, astfel că 3.470 de elevi fac acum orele online. De asemenea, 37 de cadre didactice și nedidactice au fost depistate pozitiv. 

În momentul de față, 147 de clase au activitatea fața în față suspendată, în județul Cluj. Orele se desfășoară strict online.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj a explicat pentru Știri de Cluj că dacă există clase cu activitatea suspendată, însă în care există elevi vaccinați, acele clase nu sunt incluse în raportul furnizat săptămânal. Dacă acei elevi vaccinați merg la cursuri față în față, clasa nu se consideră ca având activitatea față în față suspendată. Cu toate acestea, nu se știe dacă acei elevi care nu vin la ore sunt sau nu incluși în totalul elevilor care fac orele online, în raport.

Care sunt școlile cu cele mai multe clase în online din Cluj?

Sub presiunea jurnaliștilor clujeni, Prefectura a publicat datele în care se poate vedea în ce școli sunt cele mai multe cazuri de coronavirus, din județ.

Astfel, s-a descoperit că cele mai multe se află la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, unde 10 clase (198 de elevi) fac cursurile online, după ce 11 elevi au fost depistați pozitiv. Și la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca, unde tot 10 clase (280 de elevi) au activitatea la școală suspendată, după ce 15 elevi au fost depistați pozitiv.

De asemenea, la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj sunt 8 clase în format online (190 de elevi). La acest liceu, au fost depistate 8 cazuri în rândul elevilor.

Care este situația COVID în fiecare școală din județul Cluj?


1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg


Comentarii Facebook