Expertiza pentru strada Uliului este gata. Boc spune că locuințele nu sunt în pericol: „Punem piloni forați să stabilizăm acest deal care se prăbușește”


După o lună și jumătate de la surparea terenului de pe strada Uliului, Boc anunță că vineri va fi gata proiectarea lucrării și că în curând vom vedea echipele la lucru, pentru reabilitarea străzii.

O porțiune din strada Uliului a suferit o prăbușire dramatică chiar duminică, în ziua alegerilor, creând panică printre locuitorii din zonă. Imaginile surprinse de martori oculari arătau momentul șocant în care o bucată din carosabil se desprinde complet și apare o crăpătură uriașă în asfalt. Primarul însă spune că nicio proprietate de pe Uliului nu este în pericol. 

„Câteva precizări pe care vreau să le știe lumea din sursă autorizată: Unu: nici o proprietate nu este în pericol. Nici casa de la numărul 90, nici casa de la numărul 92, nici un imobil de aici nu este în pericol, nu este vreun pericol ca ele să fie afectate. Vă spun asta după ce am discutat cu toți experții autorizați care s-au pronunțat pe această temă. 

Doi: nu există vreun risc ca o persoană să aibă vreo problemă, această arie a rămas doar pietonală, am găsit un alt traseu pentru deplasare cu mașina, încât să nu afectăm această zonă și cineva să fie în pericol. Repet, integritatea fizică a persoanelor este iarăși asigurată. 

Trei: am contractat imediat un expert prin procedurile specifice și le mulțumesc colegilor mei de aici și de la Prefectură pentru efort. Această expertiză este gata, iar vineri va fi gata și proiectarea lucrării, adică ce trebuie efectiv făcut pe baza expertizei. Expertiza a constatat aici surparea, cauzele ei, iar expertiza aceasta a dus acum la proiectare care ne spune ce trebuie, piloni forați până la 16, 20 de metri adâncime, vor spune ei până la ce adâncime trebuie să se meargă cu pilonii forați, pentru ca acolo să se stabilizeze acest deal care se prăbușește. Deci vineri avem și proiectarea gata și apoi urmează să se intre efectiv în teren”, a declarat Emil Boc, marți, într-o intervenție în direct.

Dealurile Clujului, împânzite de blocuri în ultimii ani, o iau la vale unul după altul. Amintim că, la sfârșitul lunii mai, după dezastrul de pe strada Uliului, noi fisuri au apărut în asfaltul cât şi în pavajul din curţile clujenilor de pe strada Nicolae Moldoveanu. 

Comentarii Facebook