Experiment: O româncă a arătat cum trăiește cu 75 de lei pe săptămână: ”E un meniu pentru supraviețuire”


O tânără din România a împărtășit experimentul pe care l-a adoptat, în care trăiește cu numai 75 de lei pe săptămână. Aceasta a prezentat ce cumpărături a făcut și cum a respectat bugetul impus.

Cum arată meniul de 10.6 lei pe zi

Pentru că alimentele se scumpesc pe zi ce trece, românca s-a decis să facă un experiment și să vadă dacă poate mânca timp de o săptămână cu doar 75 de lei. Aceasta a conceput un plan pe care l-a numit ”meniu pentru supraviețuire” și a mers la cumpărături. „Că tot a menționat cineva aici de mâncare cu 10 lei pe zi, m-am gândit să fac experimentul ăsta și am niște idei. Menționez că am încercat să diversific, dar aș fi depășit 75 de lei… Ăsta e un meniu pentru supraviețuire la cel mai basic nivel, nu ceva sănătos, unde ținem cont de toți macronutrienții și e indicat să nu faceți acest experiment mai mult de o lună-două, dacă țineți la sănătatea voastră. Dar știu că sunt și persoane care trec printr-un impas în viață, ori vor să economisească la sânge, așa că, cred că e utilă alternativă asta pentru o perioadă”, a afirmat tânăra pe Reddit.

Astfel, românca a mers la cumpărături și a conceput meniul pentru o săptămână întreagă: 

1 pâine 2 lei

150g salam victoria 6 lei 

telemea 15 lei 

1 salată 3 lei

2 mix legume pentru ciorbă 4,8×2 lei 

un pui întreg 15 lei

1 plic de borș magic 3,3 lei

1 pungă de tăiței 1,5 lei

1 kg fasole 7 lei

cârnați cabanos (la vrac) 7 lei – cam doi cârnați

1 pungă de paste ieftine 2 lei

1 kg cartofi 3 lei.

TOTAL: 74,4 

Cum arată meniul de 10.6 lei pe zi 

Tânăra a împărțit alimentele în meniuri, iar unul costă doar 10.6 lei pe zi.

Mic dejun pe care îl puteți mânca zilnic: 2 felii de pâine, o felie de salam, o felie de telemea, 2-3 frunze de salată + cafea (să ne imaginăm că aveți în casă. Sau ceai)”, a scris ea. Pentru primele trei zile, prânzul arată așa: ciorbă din resturi/tacâmuri de pui de la puiul întreg, făcută cu mix de legume pentru ciorbă, borș magic, tăiței + pâine.

În următoarele patru zile, ea a avut la prânz fasole cu cârnați, ceapă + cealaltă pungă de legume pentru ciorbă. La cină, românca a decis să facă 2 zile șnițele (din pieptul puiului, ne imaginăm că aveți puțină făină prin casă ori mergem la vecini), 2 zile pulpele. ”Lângă putem adaugă niște cartofi la cuptor/prăjiți (imaginându-ne că aveți deja ulei). Iar restul de 3 zile doar paste cu brânză la cină”, a completat ea.

Românca a precizat că acest meniu nu trebuie urmat foarte mult timp, întrucât nu este dintre cele mai sănătoase.

Comentarii Facebook