Experiența de CINCI STELE avută de o familie din Cluj-Napoca, după ce a ajuns cu copilul la UPU Cluj


Părinții unui copil de un an și jumătate au așteptat o ambulanță timp 9 ore, în sala de așteptare de la UPU Copii, pentru a se deplasa câțiva kilometri la un alt spital clujean. Răspunsul primit de medicii care chemau ambulanța a fost că pe tot Clujul, pentru copii sunt numai trei ambulanțe.

Noi am ajuns la UPU Copiii la ora 13.30, iar ambulanța a venit în jurul orei 20.30, pentru a duce copilul la Pneumoftiziologie pentru un tratament. Mi s-a spus că sunt numai 3 ambulanțe pe Cluj pentru copii”, ne-a relatat tatăl copilului.

Acesta a vrut să transporte singur copilul cu mașina personală, dar a fost refuzat. ”Putea fi transportat cu mașina personală, dar nu ne-au lăsat medicii pentru că are branulă în mână și dacă este depistat pozitiv la COVID erau de vină medicii

La ora 13.30, am fost primiți la UPU Copii ca la carte. Ne-au băgat în cort la triaj, ne-au consultat și ne-au spus că are un început de otită, iar infecția i s-a tras la ochi. A sugerat să se administreze un antibiotic în cadrul unui spital. La 14.15 era gata să îl transporte să îi facă antibioticul, dar după multiple telefoane nu a venit ambulanța. 

La 17.00, i-au dat nurofen și medicamentele prescrise pentru că nu a venit ambulanța și am mai stat până la 20.30, când a fost dus la celălalt spital.

Ce ne-a deranjat a fost chestia cu ambulanța. Nu ai cum să aștepți ambulanța 9 ore.

Am scris în caietul de reclamații, dar nu cred că îl citește cineva”, a mai spus părintele, care a vrut să își păstreze anonimatul. Acesta nu a vrut să fie făcut public numele până când copilul lui nu va fi externat din spital, pentru a nu exista repercusiuni. 

Medicul de la UPU Copiii a sunat la 112 pentru ambulanță de 5 ori, iar familia a sunat de alte cîteva ori. Pentru ca ziua să fie perfectă, la plecare din parcarea Spitalului de Copii de pe strada Moților, familia a avut de achitat 80 de lei parcarea, pentru cele 9 ore de așteptare.

WhatsApp Image 2020-09-25 at 15.14.37.jpeg

Vineri, 25 septembrie, copilul a fost externat. 

Comentarii Facebook