Exercitiu de alarmare publica, intre 10.50 - 12.30, la Cluj! VEZI aici despre ce este vorba


Exercitiul de alarmare publica a inceput la Cluj Napoca la ora 10.50 si reproduce un accident chimic pe calea ferata in zona fabricii Remarul 16 februarie - Autogara Beta si depozitul Postei Romane de langa Gara Mare.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj vor juca rolul principal, dar vor fi ajutati de SMURD, Ambulanta, jandarmi si politisti.

"La ora 10.50 va fi dat, prin sirenele electrice de avertizare amplasate in municipiu, semnalul 'ALARMA LA DEZASTRE'. Acesta consta in emiterea a 5 sunete specifice a cate 16 secunde, cu pauza de 10 secunde intre ele, timp de 2 minute", anunta reprezentantii ISU Cluj.

Dupa sunetul sirenelor, echipe speciale vor interveni in trei locatii pentru a limita proportiile dezastrului, rezultat in urma unui accident chimic pe calea ferata, soldat cu deversarea unor substante periculoase. 

"Exercitiile sunt jucate in zona SC Remarul 16 Februarie, Autogara Beta si Depozitul regional Posta Romana din zona statiei Cluj-Napoca Est. Semnalul 'INCETAREA ALARMEI' va fi introdus la ora 12.40 si va consta emiterea unui sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute. Populatia este rugata sa nu intre in panica la transmiterea semnalelor si sa respecte indrumarile echipajelor de politie ce vor dirija circulatia in zonle vizate pentru desfasurarea exercitiilor", mai spun reprezentantii ISU Cluj.

Prin acest exercitiu se incearca "pregatirea si dezvoltarea deprinderilor membrilor Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta pentru aplicarea masurilor de protectie si interventie in situatii de urgenta, precum si verificarea functionarii sistemului de alarmare al municipiului", spun organizatorii exercitiului.

Comentarii Facebook